Gaston en Leo worden geëerd met een musical

maandag 4 november 2019 - 10:33
Gaston en Leo
VRT
De grootste komieken van Vlaanderen Gaston en Leo krijgen in 2023 een hommage in de vorm van een musical.

In 2023 zal het 30 jaar geleden zijn dat Leo Martin de strijd tegen longkanker verloor. Dit is voor het productiehuis Theatertainment het moment om de 2 grootste komieken van Vlaanderen Gaston en Leo te eren met een voorstelling.
Het wordt geen show met de bekendste sketchen, maar wel een musical. Het wordt een verhaal waarbij Gaston en Leo voorgesteld worden zoals ze echt waren. Harde werkers op en naast het podium.
De makers willen vooral de mannen achter de lach tonen. Ze kozen voor een musical, omdat dit de sfeer van show, variété en nostalgie ademt.

Gaston en Leo

Joske Vermeulen

Gaston en Leo waren van 1972 tot 1992 de populairste komieken in Vlaanderen. Verschillende sketches zijn klassiekers geworden. Zoals 'Joske Vermeulen', 'Restaurant De Gouden Leeuw' en '35 gedeeld door 7'.
Gaston Berghmans en Leo Martin kwamen elkaar sporadisch tegen in de jaren 50 en 60. Leo Martin was muzikant en orkestleider. Komisch talent zat er bij Gaston Berghmans van kindsbeen af in alle vezels van zijn lijf.
In 1972 vonden ze elkaar als komisch duo. Ze werden populairder toen ze gevraagd werden om op de openbare televisie een aantal sketchen te spelen. Wat uiteindelijk tot eigen televisieshows leidde. 

Film

In de jaren 80 verschenen Gaston en Leo ook op het witte doek met 3 films:  'Zware jongens', 'Paniekzaaiers' en 'Gaston en Leo in Hong Kong'.   
Toen de commerciële omroep VTM in 1989 van start ging, werden Gaston en Leo gevraagd voor een wekelijkse 'Gaston & Leoshow'. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!