Gehoorproblemen houden Eric Clapton niet tegen om op te treden in Antwerpen

donderdag 3 oktober 2019 - 14:40
Eric Clapton
Christie Goodwin
Op 18 juni 2020 komt Eric Clapton naar Het Sportpaleis tijdens zijn Europese tournee.

Eric Clapton geeft in 2020 vijftien optredens in Europa en Rusland. De 'Summer 2020 European tour' wordt afgetrapt op 29 mei in Praag. De laatste muzieknoot zal in Moskou gespeeld worden op 30 juni.
Clapton wordt daarbij begeleid door een orkest bestaande uit 2 gitaristen, 2 keyboardspelers en twee achtergrondzangeressen. De bekendste muzikant is Paul Carrack. Gekend van de groepen Ace, Squeeze en Mike and the Mechanics.
Tijdens deze tournee mag je de grote klassiekers verwachten. Zoals 'Layla', 'Tears in heaven', 'Cocaine', 'I shot the sheriff' en 'Wonderful tonight'.

Gehoorproblemen

Eric Clapton maakte in 2018 bekend dat hij gehoorproblemen en tinnitus heeft. En langzaam doof wordt. Dat heeft Ol' Slowhand niet kunnen tegenhouden om te stoppen met muziek en optreden.
In 2013 onthulde Clapton dat hij last heeft van zenuwbeschadigingen. Daardoor ondervindt hij hinder bij het bespelen van zijn gitaar. 

Ik heb last van ruis in mijn oor. Toen ik in de jaren 60 in de groep Cream heb ik heel hard gespeeld. Dat moet waarschijnlijk de oorzaak zijn.

Eric Clapton

Tinnitus

Heel wat muzikanten hebben te kampen met tinnitus of oorsuizingen. Meestal is de oorzaak overmatig lawaai of te luide muziek.
In 2016 kreeg AC/DC-zanger Brian Johnson van zijn arts de mededeling dat hij meteen moest stoppen met optreden. Of anders zou hij doof worden. 10 Amerikaanse concerten werden meteen geannuleerd van de “Rock or Bust”-wereldtournee.
Gehoorschade is ook bekend bij Phil Collins, Bono, Chris Martin, Brian Ferry en Ozzy Osbourne.
Dichter bij huis horen Bart Peeters, Stijn Meuris en Bart Kaêll een constant zoemgeluid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!