Geloof jij in waarzeggers en toekomstvoorspellers? “Een kaartlegster onthulde dat mijn man homo was”

donderdag 13 januari 2022 - 11:20
Canva
Steeds meer mensen komen tegenwoordig spiritueel uit de kast. Ze leven volgens de maankalender, zuiveren hun huis van kwade entiteiten, geloven in de helende kracht van kristallen. En voor hun toekomstplannen rekenen ze op de hulp van kaartleggers. Pure onzin? Of zijn er toch mensen met speciale gaven? Karolien Debecker wierp het onderwerp op in Wijs en raakte net niet bedolven onder een lawine aan reacties. Mentalist Gili gaf zijn ongezouten mening over de verhalen die binnenkwamen.

Hoe kon ze dat nu weten?

Lieve uit As deed al een paar keer beroep op een kaartlegster, vooral op moeilijke momenten. “Ik leerde haar kennen via een vriendin die me aanraadde er eens naar toe te gaan. Normaal gezien ben ik een vrij nuchter iemand en ik stond nogal argwanend tegenover dat soort dingen. Maar ik wilde het toch eens proberen.” Lieve nam enkele foto’s mee naar de afspraak en kreeg daar de vraag om kaarten te trekken. “Die vrouw zei dat mijn toenmalige relatie niet goed zat. Ik was boos want naar mijn gevoel was er geen probleem, maar achteraf heeft ze gelijk gekregen. Die relatie is niet blijven duren.” En de kaartlegster zei nog opmerkelijke dingen. “Dat er een kindje op komst was. En enkele weken later kreeg ik te horen dat ik oma zou worden. Hoe kon ze dat weten? En ze wist ook dat ik de dag na onze afspraak jarig was.”

Ook Tine uit Zonnebeke ging langs bij een kaartlegster en viel achterover van wat ze daar te horen kreeg. “Ik had haar een foto van mijn oma getoond en die vrouw wist mij de naam van mijn overgrootmoeder te vertellen: Eugenie. Die kende ik zelf niet eens. Ze zag mijn grootvader naast mijn overgrootmoeder staan. Ze hadden mekaar hierboven gevonden, zei die vrouw. Dat is toch ongelooflijk?”

Bekende truckjes

Niet echt, vindt mentalist Gili. Volgens hem zijn het bekende truckjes die hij zelf ook toepast in zijn shows. “Ik maak optimaal gebruik van mijn vijf zintuigen en misbruik die van mijn publiek. Omdat ik hen wil wijzen op de nepheid van al dat paranormale gedoe.” Over de ervaring van Tine zegt hij dit: “Ik geloof best dat Tine het op die manier heeft beleefd. Maar praten met dode mensen is zever, want die kunnen niets terugzeggen. Die kaartlegster heeft gewoon een voornaam genoemd die vaak voorkomt bij mensen van 80 of 90 jaar oud. Je kan dat perfect opzoeken op het internet. De rest van de informatie heeft Tine zelf gegeven door het te hebben over haar oma die overleden is. Een medium vertelt de grote lijnen en laat jou de details invullen. Zonder dat je dat zelf doorhebt.”

De kaartlegster vroeg mij of mijn man schaamluizen had

Luisteraar Lutgarde

Het verhaal van Lutgarde uit Lier is zo mogelijk nog opmerkelijker. “Ik ging zo’n 10 jaar geleden naar een kaartlegster op aanraden van een vriendin. Op dat moment maakte ik mij zorgen over mijn man. Die ging vaak ’s avonds weg. Zogezegd iets drinken met een maat, maar ik geloofde het niet. Die kaartlegster stelde mij een vreemde vraag: heeft uw man schaamluizen? En dat was effectief zo. Dat heeft hij opgelopen in het stadspark, want uw man is voor de mannen. Ik heb hem dan laten volgen en hij zat inderdaad ’s avonds in een homobar. Hoe kon die vrouw dat nu weten?”

Mediums en kaartenleggers zijn sterk in het vertellen van algemeenheden tijdens zo’n persoonlijk gesprek, volgens Gili. Een consultatie duurt makkelijk een uur en daarin wordt veel gezegd en afgetoetst. “Mediums letten op jouw signalen. Wat pik jij op en wat niet? Als we het gesprek van Lutgarde zouden kunnen herbeleven, dan kan ik perfect aantonen op welk moment zij er is ingeluisd. Daarmee wijs ik Lutgarde absoluut niet met de vinger. Iedereen is er vatbaar voor. Ik probeer vooral mensen te behoeden voor de gevaren. Voor psychologisch en financieel misbruik.”

Wees op je hoede

Hoe komt het dan dat de interesse in het paranormale zo toeneemt? Volgens Gili is het een teken van de tijd. “Mensen willen graag iemand betalen om naar hen te luisteren. En de meeste kaartleggers en waarzeggers hebben geen slechte bedoelingen. Dat zijn mensen die oprecht geloven in hun gave en vaak een groot hart hebben. Ze willen mensen helpen. Maar je hebt ook oplichters die veel geld willen verdienen, door pure onzin te verkopen. Contact hebben met doden, de energie van sterren voelen, … het kan gewoonweg niet. Net als de toekomst voorspellen, want dan ga je ervanuit dat alles vastligt.”

“Ik begrijp dat mensen graag in iets geloven, dat groter is dan zijzelf. Het kan deugd doen. Wees gewoon op je hoede en laat een medium jou zeker nooit adviseren in medische behandelingen voor ernstige ziektes. Dat kan wel eens heel fout aflopen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!