Giorgio Moroder komt naar Brussel

woensdag 10 oktober 2018 - 16:32
Giorgio Moroder
De Italiaanse producer en dj Giorgio Moroder komt op woensdag 10 april naar de Ancienne Belgique in Brussel met 'A Celebration of the 80’s-tour'.

Het wordt een spectaculaire theatershow met veel toeters en bellen. Het 'A Celebration of the 80’s'-concert belooft een avond vol danshits te worden. Met zowel klassiekers als recenter werk. 
Tijdens A Celebration of the 80’s zal Moroder ook een eerbetoon brengen aan zijn muze Donna Summer. De discodiva zal op het scherm synchroon met Giorgio Moroder en zijn band optreden.

Het is zijn eerste livetournee ooit. Vroeger bleven de producers in hun studio en stuurden hun artiesten op pad. Nu mogen de producers ook buiten komen.

78 jaar

Giorgio Moroder is al meer dan 55 jaar één van de meest invloedrijke personen in de muziekindustrie. 
Hij werkte samen met onder meer Cher, Blondie, David Bowie, Debbie Harrie en Freddie Mercury. Met Donna Summer zette hij de meest vruchtbare samenwerking op. Hij was verantwoordelijk voor het geluid van haar liedjes "I Feel Love", "On the Radio", "Love to Love You Baby" en "Hot Stuff".
Ook was Moroder mee verantwoordelijk voor de soundtracks van de films American Gigolo, Cat People, Scarface, Top Gun en Midnight Express
In 2013 werkte hij samen met Daft Punk voor hun album Random Access Memories. Daarop staat het nummer "Giorgio By Moroder" waarbij hij zelf vertelt over zijn eigen werk als producer.

De 78-jarige Giorgio Moroder wordt door velen geroemd als de godfather van de discomuziek.  En zelfs als grondlegger van de elektronische dansmuziek.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!