Guido Belcanto krijgt een rol in het jubileumballet van Opera Vlaanderen: "Het is een verborgen droom."

vrijdag 13 december 2019 - 12:16
Guido Belcanto
Tim Broddin
Guido Belcanto gaat voor het eerst zingen in een ballet. Hij gaat geen tutu aan doen.

Feest bij Ballet van Vlaanderen

Volgend jaar mag het Ballet van Vlaanderen 50 verjaardagskaarsjes uitblazen. Het wordt een feestjaar met lezingen, een boek over het gezelschap en een verjaardagsfeest.
Er staat ook een nieuw ballet 'Rasa' op het programma. Een stuk gebaseerd op het 19de-eeuwse ballet La Bayadère. Het verhaal gaat over de verboden liefde tussen een Indiase tempeldanseres en Solor.

Guido Belcanto

Een opmerkelijke rol in 'Rasa' is weggelegd voor Guido Belcanto. Voor alle duidelijkheid: Guido gaat niet dansen, maar wel zingen en acteren.
Guido is een taxichauffeur, die de scene zal oprijden in een tuktuk. Hij is de gids die de hoofdrolspeler zal begeleiden. 

Voor mij is het een verborgen droom om zoiets te doen. Ik zie het als een bekroning van mijn artistieke parcours. Daarom heb ik ook toegezegd.

Guido Belcanto

Eigen interpretatie

In 'Rasa' zal Guido Belcanto 3 liedjes zingen. Hij beseft heel goed dat hij geen klassiek geschoolde zanger is die de noten van een partituur leest. Dus hanteert Belcanto een andere methode. De opnames van de liedjes, die hij tijdje geleden kreeg, beluistert hij 
vijf keer per dag. Op deze wijze oefent hij zijn eigen versies en interpretaties.
'Rasa' gaat in première op zaterdag 25 januari in Stadsschouwburg van Antwerpen. En vanaf vrijdag 7 februari in Opera Gent.

Bekijk hier de volledige biografie van Guido Belcanto op vivavlaanderen.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!