Guus Meeuwis heeft prijs

maandag 11 maart 2019 - 15:15
Guus Meeuwis
Guus Meeuwis wordt geëerd in Nederland met de Lennaert Nijgh Prijs 2019.

Op maandag 11 maart werden in Nederland de Buma-awards uitgereikt. Daarbij werden Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers geëerd.

Guus

De Lennaert Nijgh Prijs 2019 ging dit jaar richting Guus Meeuwis. Hij kreeg deze trofee voor beste tekstdichter. In bijna 25 jaar heeft componist, zanger en gitarist Guus Meeuwis ruim 150 liedjes en songteksten geschreven. Waaronder de klassiekers "Het is een nacht" , "Ze houdt gewoon van mij" en "Per spoor (Kedeng Kedeng)".
In het juryverslag lezen we: "Guus Meeuwis is een ongekend grote artiest in Nederland. Hij betekent al jaren heel erg veel voor het Nederlandse lied. Daarbij komen z’n teksten vaak uit het hart. Met zijn herkenbare en tot de verbeelding sprekende teksten weet hij jong tot oud te raken. Van prachtige, kleine luisterliedjes tot feestnummers. Guus is een alleskunner en verdient het als geen ander om aan het rijtje winnaars van deze eervolle prijs toegevoegd te worden!"

Het is een schitterende waardering voor iets wat je altijd met hart en ziel doet. Om een prijs te krijgen vernoemd naar mijn grote voorbeeld is een grote eer. 

Guus Meeuwis

Lennaert Nijgh

Lennaert Nijgh was een Nederlandse tekstdichter. Hij maakte vooral naam als tekstdichter voor de zanger Boudewijn de Groot. Hij schreef de teksten voor onder meer "Het land van Maas en Waal", "Testament", "Prikkebeen" en "Jimmy".

Buma Awards

Tijdens de jaarlijkse feestelijke gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Gouden Harp, Lennaert Nijgh Prijs, de Multi Media Oeuvreprijs en de Lifetime Achievement Award.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!