Guy De Pré en Günther Neefs veroveren Route 66

zaterdag 9 mei 2020 - 07:00
Guy De Pré en Günther Neefs doen Route 66
Van 30 juli tot 23 augustus 2018 reden Radio 2 presentator Guy De Pré en zanger Günther Neefs de Route 66 van Chicago tot LA, dwars door de USA. De roadmovie van dit avontuur kan je bekijken vanaf maandag 25 mei op VRT NU.

Roots 66: van Chicago naar Santa Monica

Tijdens hun trip van Chicago naar Santa Monica gingen Guy & Günther op zoek naar straffe muzikale verhalen en ontmoetten ze Amerikanen én Vlamingen die langs de Route 66 leven en werken. Günther Neefs zong met lokale muzikanten, en zelfs onze Amerika-correspondent Björn Soenens zakte af naar de Route 66 om een duetje te zingen! Ze bezochten ook Cadillac Ranch, de casino's in Las Vegas en de indrukwekkende verzameling oldtimers van presentator Jay Leno. Onderweg keerden ze terug naar de roots van de Amerikaanse muziek in de steden langs de Route 66: soul en jazz in Chicago, blues in St. Louis, country in Texas, crooners in Las Vegas, en filmmuziek in LA. De trip heette dan ook toepasselijk ‘Roots 66’.
 

Roadmovie op VRT NU

Naar aanleiding van 'Roots 66' verscheen er een vinylplaat en een cd met liedjes van de Route 66, gezongen door Günther Neefs. Van het avontuur van Guy en Günther werd er een roadmovie gemaakt. Deze film kan je vanaf maandag 25 mei bekijken op VRT NU.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!