Guy & Günther in Amerika: het dagboek (11 - the end)

donderdag 15 november 2018 - 09:14
Guy en Günther zijn aangekomen in LA!
3 weken lang hebben Guy De Pré en Günther Neefs de VS doorkruist, van Chicago tot Los Angeles, via Route 66. Ze gingen op zoek naar de roots van de Amerikaanse muziek. Dit is de laatste aflevering van hun dagboek. Want: Guy & Günther zijn veilig en wel aangekomen in LA!

DAG 21

Het is de voorlaatste dag van onze Route 66 trip en misschien ook wel de speciaalste. We moeten vroeg opstaan in Barstow om op tijd in Los Angeles te geraken, meer bepaald in Hollywood. We hebben daar een belangrijke afspraak met niemand minder dan Jay Leno. Hij is bekend als presentator van The Tonight Show, maar hij is vooral ook verzamelaar van auto’s. En laat dat nu net onze passie zijn.

We mogen langskomen in zijn eigen garage ergens op een geheime locatie in Hollywood. Langs de buitenkant merk je er niks van, maar binnen staat het vol oude, nieuwe en exclusieve auto’s. Meer dan 150 en allemaal in perfecte staat. Een droom voor ons om hier een kijkje te kunnen nemen samen met Jay Leno himself.

Hij gidst ons met plezier rond langs verschillende unieke exemplaren. We weten niet waar eerst kijken. De duurste auto die er staat is zo’n 17 miljoen euro waard. Onwaarschijnlijk, onze dag kan niet meer stuk!

Van de hemel even terug naar de straten van LA. Daar ontmoeten we onze gids voor de komende 2 dagen, Nathalie. Ze neemt ons mee naar ‘Bob’s Big Boy Burgers’. Jawel, een hamburgerrestaurant. Maar niet zomaar één. Het is de oudste vestiging van ‘Bob’s Big Boy Burgers’ in Amerika.

Bob was trouwens ook de uitvinder van de dubbele hamburger. Omdat het restaurant midden in Hollywood ligt, komen er ook geregeld bekende mensen langs. The Beatles zijn er regelmatig komen eten. 

En wie Hollywood zegt, denkt automatisch ook aan de grote Hollywood-letters. Daarvoor rijden we de berg op door de Hollywood Hills.

De zonsondergang is blijkbaar het mooiste in Californië. Perfect dus om onze eerste dag af te sluiten in Venice Beach.

DAG 22

Gisteren waren we al even in Hollywood op bezoek bij, ondertussen onze goeie vriend, Jay Leno en voor de de Hollywood-letters. Vandaag staat de Hollywood Boulevard op de planning. De stoep ligt er vol met sterren van verschillende bekende personen uit de film, muziek en theater wereld. Fans kunnen zelf een ster aanvragen voor hun idool, maar die kan dat ook weigeren. Want je moet wel je eigen ster betalen. Zo’n 30.000 dollar kost-ie.

Ook nog op Hollywood Boulevard ligt het Roosevelt hotel, een geliefd hotel bij de sterren. Marilyn Monroe woonde er 2 jaar. Hier was ook de allereerste Oscaruitreiking. 

Verder zijn er nog verschillende studio’s en zalen waar opnames plaatsvinden. De opnames voor America’s Got Talent zijn op dit moment bezig. Dat de filmindustrie zo aanwezig is in LA komt omdat alle filmregisseurs naar het Westen trokken. De filmindustrie is destijds begonnen in New York, maar hier aan de Westkust heb je verschillende landschappen en een heel gunstig klimaat voor buitenopnames.

We gingen 3 weken en half op zoek naar de roots van de Amerikaanse muziek, maar mooie liedjes duren niet lang. De Route 66 eindigt hier na meer dan 4000 km in Santa Monica op de pier. Het was een ongeloofelijke ervaring. 

Ontdek de andere afleveringen van het dagboek van Guy & Günther langs Route 66

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!