Guy Swinnen: "Ik had liever op mijn 60ste verjaardag op een podium gestaan"

dinsdag 31 maart 2020 - 10:16
Guy Swinnen
Didier Messens
De zanger en muzikant Guy Swinnen heeft een gezellige 60ste verjaardag achter de rug. Hij maakt zich wel zorgen voor de komende zomerfestivals.

'Hard times' in Diest

Guy Swinnen vierde op vrijdag 27 maart zijn 60ste verjaardag. Om 8 uur 's avonds werden in zijn geboortestad Diest de luidsprekers op 10 gezet, waarbij iedereen kon luisteren naar het liedje 'Hard times' van The Scabs..
Ze deden het niet alleen voor de jarige Guy, maar ook om de harde werkers in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. 

Een goede fles wijn en een film

Veel feesten zat er vrijdag voor Guy Swinnen niet in. Er stond een optreden gepland, maar dat is om de gekende reden niet doorgegaan.
Guy Swinnen: "Ik ben sowieso geen grote feestvierder. Ik was toch niet van plan om een groot feest te geven. Het was best welk leuk om samen met mijn hond in de zetel te zitten en naar een goede film te kijken. En de fles wijn heeft ook gesmaakt."

Ik had liever op mijn 60ste verjaardag op een podium gestaan.

Guy Swinnen

Voorlopig geen optredens meer

De coronacrisis heeft een streep getrokken door de optredens van onze artiesten. Voor Guy Swinnen betekent dat de verjaardagsconcerten van The Scabs uitgesteld worden.
Guy Swinnen: "Ik was nu ook bezig met een Origin Tour, waarbij ik, samen met een tweede gitarist, langs kleine zalen in Vlaanderen een reeks akoestische optredens geef. Een groot deel van die concerten zijn verplaatst naar september, wat op zich niet zo erg is. Maar als ze aan de zomerfestivals gaan 'knabbelen', dan wordt het wel een moeilijke financiële periode. Dan wordt het spannend.
Ik weet ook niet hoe het publiek gaat reageren. Gaan ze blij zijn omdat ze terug uit hun kot mogen? Of gaan ze de festivals links laten liggen, omdat ze bang zijn om tussen al die mensen te gaan staan. Voor mij is dat een donkere wolk die over de situatie hangt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!