Hanane kookt al 3 jaar voor daklozen: "Ik krijg het niet over mijn hart om niet te helpen"

donderdag 11 februari 2021 - 12:41
Photo by Mihály Köles on Unsplash
Daklozen worden massaal opgeroepen om naar een opvang te gaan in deze vriestemperaturen. De Antwerpse Hanane, die Anja leerde kennen tijdens 'De Warmste Week', probeert nog steeds haar steentje bij te dragen en daklozen te helpen.

"Daklozen krijgen niet veel steun, dus ik wil daar de verandering in brengen. Al drie jaar koken mijn familie en ik elke vrijdagavond voor de daklozen rond het Centraal Station in Antwerpen", vertelt ze bij 'De Madammen'. "Het is echt hartverscheurend. Door het koude weer zien we veel meer mensen dan voordien. In de opvangtehuizen is er ook veel te weinig plaats voor de daklozen. Gelukkig zien we enkel mannen en vrouwen, en nog geen kinderen."

"Schrijnend"

Tijdens 'De Warmste Week' leerde Anja niet alleen Hanane kennen maar ook Dirk. Een man die alles heeft verloren maar uiteindelijk toch een studio vond. Hij was toen al ziek, hij had kanker. "Morgen krijgt hij die diagnose waarschijnlijk opnieuw en zal hij zijn studio moeten verlaten om zijn kosten te kunnen betalen. Echt schrijnend. Ik sta hier enorm machteloos tegenover. Het enige wat ik kan doen is met hem meegaan naar het ziekenhuis, hem steunen en vooral een slaapplek zoeken zodat hij veilig de nacht kan doorbrengen."

Ik krijg het niet over mijn hart om niet te helpen als ik mensen op straat zie zonder eten.

Hanane

"Bel de politie"

"Ik doe graag een warme oproep. Als je iemand op straat ziet slapen in deze kou, bel dan alsjeblief de politie. Zij kunnen deze mensen een warme plek geven. Zo draag je ook je steentje bij. Ik ga vrijdag samen met mijn familie lekkere spaghetti klaarmaken voor de daklozen." Misschien kan Hanane jou inspireren om hetzelfde te doen in jouw buurt!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!