Herbeleef The Rat Pack in Concert op VRT NU

dinsdag 19 april 2022 - 20:00
Radio 2
De 130e verjaardag van Cole Porter én de viering van 100 jaar Toots Thielemans vormden de ideale gelegenheid voor Radio 2 The Rat Pack in Concert.

Cole Porter is 130 jaar na zijn geboorte nog altijd even boeiend. Zijn verjaardag én de verjaardag van Radio 2 The Rat Pack kon Radio 2 niet zomaar voorbij laten gaan. Het was de ideale gelegenheid voor Radio 2 The Rat Pack in Concert, op 2 april 2022 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Op het programma: een heuse Cole Porter Tribute, de beste croonerklassiekers en een eerbetoon aan Toots Thielemans. Met Andrea Motis (jonge zangeres-trompettiste uit Barcelona), jazz-zanger Edwin Rutten (ook bekend als ‘Ome Willem’ van de Nederlandse televisie), Robin Crauwels (The Voice), Jasper Erkens, Lady Linn en Helmut Lotti.

“Leave a Tender Moment Alone”

Een heerlijk voorproefje om bij weg te dromen: “Leave a Tender Moment Alone” is een nummer van Billy Joel waar Toots Thielemans de solo voor harmonica voor heeft geschreven en heeft ingespeeld. Het is tijdens dit optreden gecoverd door Robin Crauwels (piano-zang), Ben Vanderweyden (harmonica) en Jasper Erkens (gitaar-zang), als eerbetoon aan Toots Thielemans die 29 april 100 jaar zou geworden zijn. Prachtig!

Herbeleven

Kon je geen tickets bemachtigen voor het fantastische concert? Herbekijk dan de volledige uitzending op VRT NU.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!