Herbert zingt 'Even alleen'

donderdag 6 mei 2021 - 07:00
Herbert Verhaeghe
Radio 2
Herbert liet zijn fans kiezen welk nummer van zijn nieuwste album 'Horen Zien Zingen' hij moest uitbrengen als single. De mooiste reacties kwamen op 'Even alleen' en dus was de keuze snel gemaakt. Herbert nam het nummer opnieuw op en in 'Radio 2 Bene Bene' brengt hij de herwerkte versie van 'Even alleen', een liedje met een tekst die voor velen heel herkenbaar is.

Even alleen

Tijd nemen voor jezelf en tot rust komen is essentieel voor je gezondheid en dat beseft Herbert maar al te goed. Hij schreef er zelfs een song over. "Soms moet je gewoon even tijd maken voor jezelf, want daar word je ook gelukkig van denk ik. Ik kan er enorm van genieten om even alleen thuis te zijn en te gaan wandelen of in de wagen naar muziek te luisteren. Ik luister dan ook volledig anders naar de teksten. Als ik 'Iemand als jij' van Barbara Dex hoor, dan zijn mijn tranen daar en dat heb ik normaal niet. Tot rust komen doe ik ook aan zee. Eventjes gaan uitwaaien aan onze mooie, Belgische kust doet me enorm deugd en daar gaat het liedje 'Even alleen' ook over." 

Ik heb de afgelopen maanden de tijd genomen om op ons terras van de zon te genieten en daar heb ik zelfs al een kleurtje van gekregen. 

Herbert

Genieten van de zon

Voor veel mensen gaat het jaar enorm traag en ook voor Herbert is dat zo. "Ik vraag me soms echt af hoe het kan dat we al in de maand mei zitten. Het is een dubbel gevoel. Ik moet wel zeggen dat ik al veel heb genoten van de lentezon in onze tuin. We hebben een terras uit de wind, dus daar was het zalig vertoeven de afgelopen maanden als de zon er eens door kwam. Ik heb zelfs al een kleurtje gekregen. (lacht) We moeten natuurlijk wel positief blijven en gelukkig gaan de coronacijfers de goede kant uit, dus ik hoop snel opnieuw te kunnen optreden. Het zou fijn zijn om in juni of juli al enkele concertjes te spelen, hoe klein die ook zijn."

Stem onderhouden

Er zijn al een hele tijd geen optredens, dus Herbert moet zijn stem op een andere manier onderhouden. "Ik ga al ruim een jaar wekelijks naar de zangles en daar heb ik echt al heel veel bijgeleerd. Vroeger deed ik ruim 220 optredens op een jaar en zonder dat je het beseft, begin je je stem verkeerd te gebruiken. Die zanglessen leren me enkele trucjes en daar heb ik al zo veel aan gehad en zo blijf ik mijn stem ook onderhouden. Natuurlijk mis ik de fans en de optredens wel. De leuke reacties die binnenkomen in de app van Radio 2 ontroeren me wel."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!