Het koffierecept van Cathérine Vandoorne: granola met koffie en chocolade

vrijdag 1 oktober 2021 - 11:00
Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Koffie deelt Cathérine Vandoorne haar favoriete ontbijtrecept met een koffietwist, speciaal voor alle liefhebbers van het zwarte goud!

Net zoals zovele anderen verlangt Cathérine elke ochtend naar dat ene verse kopje koffie. Maar met dit ontbijtrecept heeft de ochtend nog iets extra in petto.

Het eindresultaat geeft je een krokante granola van noten, zaden en havermoutvlokken waar je iedereen een groot plezier mee doet. Het zwarte goud in je ontbijt verwerken kan alleen maar voordelen hebben, toch? Lekker én gezond!

Ingrediënten

  • 175g ongebrande, ongezouten notenmix
  • 200g havermout
  • 100g (gepofte) quinoa
  • 100g vloeibare honing
  • 70 ml espresso of strafe koffie
  • 50 g pure chocolade
  • 150g gedroogde vruchten (cranberry, gojibes, rozijnen)
  • Eventueel nog wat zaden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120°C

Hak de noten grof en meng ze met de havermout, de quinoa, de zaden, de honing en de espresso in een kom.

 

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Rooster de mengeling 40 min. Op 12°C. Roer regelmatig om. De mengeling moet goudbruin zien.

 

Laat de granola afkoelen, hak de chocolade grof en meng de chocolade en de bessen onder de granola.

Doe de granola in een afgesloten pot.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!