Het leven van The Bee Gees wordt verfilmd

maandag 4 november 2019 - 11:50
The Bee Gees
Steve Schapiro
Er komt een film over het leven en werk van de groepsleden van The Bee Gees.

De producent van de films 'Bohemian Rhapsody' over Queen en 'Rocketman' over Elton John gaat een film maken over de zingende broers Barry, Robin en Maurice Gibb. Beter gekend als The Bee Gees.
De filmmaatschappij Paramount heeft de rechten gekocht van de familie Gibb en heeft toestemming gekregen om de muziek van The Bee Gees in de film te gebruiken. Wanneer de film in de zalen komt, is nog niet gekend.

The Bee Gees

The Bee Gees was een groep rond de tweelingbroers Robin Gibb en Maurice Gibb en hun oudere broer Barry Gibb.
Op jonge leeftijd verhuisde de familie Gibb in 1958 van het Engelse eiland Man naar Australië. 9 jaar later werden de koffers terug ingepakt voor een verplaatsing richting Verenigd Koninkrijk.
'Spicks and specks' was hun eerste hit. Gevolgd door 'New York mining disaster 1941', 'Massachusetts' en 'Words'.

Saturday night fever

In 1977 hebben The Bee Gees prijs. Ze schrijven de muziek voor de film 'Saturday night fever' met John Travolta. Op het daarbij horende album zingen de broers Gibb 6 liedjes: 'Stayin' alive', 'How deep is your love', 'Night fever', 'More than a woman', 'Jive talkin'' en 'You should be dancing'. Stuk voor stuk hits in de hitlijsten wereldwijd.

Hartmassage

Het liedje 'Stayin' alive' wordt gebruikt bij training voor reanimatie om het juiste ritme voor hartmassage aan te geven. 'Stayin' alive' heeft een ritme van 104 BPM of slagen per minuut. wat ideaal is voor een reanimatie. Alternatieven zijn 'Rock your body' van Justin Timberlake, 'Crazy in love' van Beyoncé en 'Hips don't lie' van Shakira. 

Einde

De groep The Bee Gees hield in 2012 op te bestaan wanneer Robin Gibb overleed aan de gevolgen van leverkanker. Eerder in 2003 bezweek Maurice Gibb onverwachts aan een darminfarct. Barry Gibb is de enige overlevende van The Bee Gees.    

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!