Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je een hete bliksem ovenschotel met appels en gehakt

In de keuken

aha

do 8 dec. - 9:00

Een eenvoudige klassieker uit Nederland om duimen en vingers bij af te likken!
ovenshotel
© Getty Images

Dit heb je nodig

  • 300 g aardappelen (loskokende)
  • 4 appels (boskoop)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 tl tijm
  • 1 ui
  • 20 ml whiskey
  • 1 kruidnagel
  • snufje kaneel
  • 400 gram gehakt
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • klontje boter
  • nootmuskaat

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
  2. Zet de oven op 250 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en leg ze in de ovenschaal met een klontje boter. Stop een kruidnagel in 1 van de appels. Kruid met een snufje kaneel, de suiker. Voeg de whiskey toe.
  3. Laat de appels sudderen en bijna verbranden in de oven. Door ze te verbranden krijg je straks een mooi bruin kleurtje en een zoete karamelsmaak. Draai ze af en toe om.
  4. Verwijder de kruidnagel en mix de appels.
  5. Bak het gehakt krokant in een klontje boter. Voeg een fijngesneden uitje toe samen met de tijm, peper en zout.
  6. Stort het gehakt in dezelfde ovenschaal waar je de appels in hebt klaargemaakt. Leg daarop de appelmoes en daarop de puree. Maak met je vorm ‘pieken’ in de puree zodat die straks krokant worden.
  7. Zet nog 10 minuutjes in een oven van 180 graden.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet