Hit van het jaar 1970: Alles over 'Ik ben verliefd op jou' van Paul Severs

vrijdag 9 april 2021 - 07:00
Paul Severs
In 1970 stond Paul Severs 24 weken in de hitlijsten met het liedje 'Ik ben verliefd op jou'. De hoogste positie was nummer 2. De klassieker was in 70 de hit van het jaar.

Paul Severs werd geboren op 26 juni 1948 in Huizingen. Hij groeide op in een echt muzikaal nest. Gestimuleerd door de muziek van The Shadows kocht de 14-jarige Paul zijn eerste gitaar. 
Met een paar vrienden richtte hij de groep The Shades op. Wat later veranderde de naam in The Criminals. Via het kerkkoor kwam Paul in contact met Pater Pax. Die werd hun manager en bracht hen in contact met Jean Klüger
En de eerste single 'Geen wonder dat ik ween' was een feit.

Mi Amigo

Paul Severs was ondertussen aan de slag bij de gemeente Ukkel en daar leerde hij zijn buurmeisje Paulette kennen. Omdat het ook op muzikaal vlak goed ging, veranderde hij van management. 
Sylvain Tack was eigenaar van een wafelfabriek én van Radio Mi Amigo. Paul kreeg meteen ook een eigen verzoekprogramma op zondagochtend.

Ik ben verliefd op jou

In 1970 volgde de grote doorbraak met het liedje 'Ik ben verliefd op jou'. Het liedje was oorspronkelijk bedoeld als B-kant van de single 'Buona sera signorita'. Paul schreef het liedje toen hij achttien was en tot over zijn oren verliefd op Paulette. 
Hij en Paulette reden op zekere dag met hun Kevertje inclusief picknickmand naar de nabijgelegen heide. Achterin de wagen lag zijn gitaar. De romantische sfeer zorgt voor de broodnodige inspiratie bij Paul. Want liedjes schrijven is na Paulette zijn grote liefde geworden. Hij heeft gelukkig zijn cassetterecorder bij de hand en zingt het liedje "'k ben verliefd op jou' meteen in. 
Pas later herinnert hij zich het nummer en werkt het verder uit als B-kant van zijn nieuwe single.
Op 20 juni 1970 staat Paul op één in de Vlaamse Top Tien met 'Ik ben verliefd op jou'. Van het liedje worden méér dan honderdtwintigduizend singles verkocht. 

Paul Michiels

De Franse groep Crazy Horse vertaalde het liedje en stond met 'J'ai tant besoin de toi' in de hitlijsten. 
Voor Octopus - met Paul Michiels - werd de Engelstalige versie 'I’m so in love with you' ook een succes.
Na het succes van 'Ik ben verliefd op jou' verscheen in oktober 1970 een nieuwe versie van zijn eerste single 'Geen wonder dat ik ween'. Ook liedjes als 'Irina' en 'Ieder mens' behaalden hoge noteringen in de Vlaamse hitparades.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!