Hoe kan jij de biodiversiteit helpen? Doe de test!

donderdag 10 september 2020 - 06:00
Zeggen dat het niet goed gaat met de biodiversiteit of soortenrijkdom op aarde is als een open deur intrappen, maar het wordt nogmaals aangetoond in het nieuwe rapport van het Wereldnatuurfonds (WWF): 68 % van de dieren die het WWF monitort, is tussen 1970 en 2016 van de aarde verdwenen.

Dieren verdwijnen - in de tropen en elders - vooral omdat hun habitat of natuurlijke leefgebied verdwijnt. En daar is de mens voor een groot stuk verantwoordelijk voor. We kappen bossen voor hout of om plaats te maken voor landbouwgebied (wat veel gebeurt in Brazilië in Zuid-Amerika), leggen moerassen droog om er steden te bouwen en maken het leven in oceanen onmogelijk door ze te vervuilen. Met al die activiteiten vernietigen we het natuurlijke leefgebied van de dieren.

Meer over het rapport van het WWF kan je lezen bij onze collega's van VRTNieuws.

Ook als individu kan je iets doen!

Hoe? Op zich niet zo moeilijk: gewoon door stil te staan bij wat we doen, hoe we het doen, waarom we het doen én door ons gedrag aan te passen. Moeilijk? Niet echt. Doe de test hieronder en ontdek hoe ook jij de biodiversiteit een handje kan helpen! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!