Hooverphonic over nieuw album: "Geike heeft een enorme vertelkracht, je gelooft elk woord dat zij zingt"

vrijdag 7 mei 2021 - 14:21
Binnenkort staat Hooverphonic op het podium van het Songfestival, maar eerst laten ze nog een nieuw album los op de wereld. Caren Meynen sprak in 'Radio 2 Weekend' met Alex Callier over de nieuwe plaat 'Hidden Stories'.

Het is het eerste album sinds de comeback van Geike Arnaert en dat roept bij veel fans nostalgie op. "Er is magie tussen mijn muzikaal universum en Geike haar stem, dat kan ik niet ontkennen", zegt Alex Callier daarover. "Geike heeft een enorme vertelkracht, je gelooft elk woord dat zij zingt."

"We zijn klaar voor het Songfestival"

Hooverphonic treedt als elfde op in de eerste halve finale op dinsdag 18 mei. Maar over hun slaagkansen blijft Callier diplomatisch. "Ik durf er mij niet over uit te spreken. Vorig jaar stonden we heel slecht in de pronostieken, maar hebben we het wel goed gedaan in de online stemming. Ik weet alleen dat we er klaar voor zijn."

"Gisteren hebben we de laatste repetitie gehad en hebben we nog een coronatest gehad. We zijn allemaal gelukkig negatief. Morgen vertrekken we vanop de VRT met een bus. We mogen zelfs onderweg niet stoppen om naar het toilet te gaan tot we in het hotel in Nederland zijn. Maar gelukkig hebben we al genoeg ervaring met ons te amuseren met weinig. Geef mij een laptop en een keyboard en ik maak muziek, Raymond kijkt wat Netflix en Geike doet wat yoga-oefeningen. Komt dus helemaal goed."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!