In 2018 waren dit jouw 10 favoriete liedjes in de Zomertop 500

vrijdag 23 augustus 2019 - 09:58
Zomertop 500
Oké, het heeft deze ochtend geregend, gedonderd en gebliksemd. Maar de zomer is nog lang niet voorbij. En al helemaal niet als je vanaf morgen naar de Zomertop 500 luistert!

Eind augustus 2018 mocht Kim Debrie de schitterende zomer afsluiten met de Zomertop 500.
Dit was toen de top 10. Je wordt er alleen maar 'happy' van.

10. LUIS FONSI feat. DADDY YANKEE - Despacito

"Langzaam" is de Nederlandse vertaling van "Despacito". Het liedje werd geschreven door Luis Fonsi, een zanger uit Puerto Rico. Hij wou gewoon een leuk liedje met een latino-feel, waarmee hij de mensen aan het dansen wou brengen.
Het liedje werd gelanceerd in januari 2017. 3 maanden later werd "Despacito" geremixt met de stem van Justin Bieber. Vanaf dan was het helemaal vertrokken om in dat jaar dé internationale zomerhit te worden. Bij ons stond het 9 weken op 1 in de hitlijsten. 

9. SHAKIRA - Waka Waka (This time for Africa)

"Waka Waka (This Time for Africa)" is het officiële lied van het Wereldkampioenschap voetbal 2010, dat in Zuid-Afrika werd georganiseerd. Shakira mocht het liedje samen met de Zuid-Afrikaanse groep Freshlyground vertolken.
"Waka Waka" is een bewerking van het origineel "Zangaléwa" uit 1986, gezongen door de Golden Sounds uit Kameroen.

8. BRYAN ADAMS - Summer of '69

In de zomer van 1969 was Bryan Adams 9 jaar oud. Het liedje "Summer of '69" gaat niet over herinneringen aan de zomer van dat jaar, maar wel over één wel gekend standje tijdens het vrijen.
Bryan Adams zingt deze klassieker op elk concert. Hij begint met de eerste zin en laat het vervolg van de tekst over aan het publiek.  

7. GLORIA ESTEFAN & THE MIAMI SOUND MACHINE - Conga

Het liedje "Conga" werd geschreven nadat Gloria Estefan en haar begeleidingsband The Miami Sound Machine in 1984 een optreden hadden gegeven in de Cartouche, een discotheek in het Nederlandse Utrecht.  
Een conga is een trommel, die meestal met de handen bespeeld wordt. Conga is ook een Latijns-Amerikaanse dans. Deze werd in 1988 gedanst door 119.000 mensen, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

6. NIELS & WIELS - Skwon meiske

Niels Destadsbader haalde in 2017 zijn beste West-Vlaamse dialect boven voor het liedje "Skwon meiske". Samen met Miguel Wiels bewerkte hij de hit "Sofia" van Alvaro Soler. "Skwon meiske" leverde Niels in 2017 de Radio 2 Zomerhittrofee op. Hij zette ook die zomer de festivalweide van Werchter Boutique in brand.

5. ARETHA FRANKLIN - Think

"Think" is een liedje van de Amerikaanse zangeres Aretha Franklin. Ze schreef het in 1968 samen met haar eerste echtgenoot en manager Ted White. Voor de film The Blues Brothers nam ze in 1980 een nieuwe versie op. 
In deze film speelde Aretha een serveerster. Omdat ze niet gewoon was om te playbacken waren er verschillende opnames en een grote trukkendoos nodig om dit in de film goed te krijgen.

4. KATRINA & THE WAVES - Walking on sunshine

"Walking on sunshine" was een zomerhit uit 1985 van de Britse popgroep Katrina & the Waves. In 1985 kreeg de zangeres Katrina Leskanich een Grammy Award voor "Beste nieuwe artiest".
Katrina & The Waves mochten met succes Engeland in 1997 vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival met het liedje "Love shine a light". 

3. WILLY SOMMERS - Laat de zon in je hart

Met het liedje "Laat de zon in je hart" kleurde Willy Sommers de zomer van 2006. In 2018 laat hij heel de Marquee op Pukkelpop meezingen met deze aanstekelijke klassieker. Na de reuzepolonaise zei Willy: "Dit is de mooiste dag van mijn leven".
 

2. LOU BEGA - Mambo Number 5

"Mambo n°5" is een cover van het gelijknamige nummer uit 1952 van Pérez Prado. De Duitse zanger Lou Bega is de zoon van een Oegandese vader en een Italiaanse moeder.
De familie van Lou Bega kreeg in 2013 tot hun grote verbazing heel veel condoleances. Een journalist had Bega verwisseld met Lou Reed toen deze overleed. De vergissing had te maken met hun gezamenlijke voornaam.

1. PHARRELL WILLIAMS - Happy

Pharrell Williams schreef het liedje "Happy" voor de animatiefilm "Despicable Me 2" met de wereldberoemde Minions. Voor het liedje werd er een videoclip gemaakt die 24 uur duurt. Het leverde in 2015 Pharrell een Grammy Award op voor "Best Music Video". Williams kreeg er ook één voor "Best Pop Solo Performance".
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!