In 2020 zal het Eurovisiesongfestival in Rotterdam plaats vinden

vrijdag 30 augustus 2019 - 12:24
Duncan Laurence
De kogel is door de kerk. Het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar in Rotterdam georganiseerd worden.

Rotterdam of Maastricht? Dit waren de laatste 2 steden waaruit kon gekozen worden voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival in 2020. Het verdikt is gevallen op de Nederlandse havenstad Rotterdam. En meer bepaald in de evenementenhal Ahoy. Daar zal is men  klaar voor de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival.

In 2007 vond in Ahoy reeds het Junior Eurovisiesongfestival plaats.

Rotterdam Ahoy is, wat ons betreft, de meest geschikte locatie om drie state of the art-tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers.

Producent Sietse Bakker

Oeps

Door een technische fout stond een dag eerder dan de grote bekendmaking de webpagina met Rotterdam als winnende stad reeds online. Een fanatieke Engelse fan had het per toeval ontdekt.
Heel vlug werd er een pagina met Maastricht als winnende stad aangemaakt. Die werd ook even online gezet. Daarna verdwenen de beide pagina's van de website Eurovison.tv.

Duncan Laurence

Omdat Duncan Laurence dit jaar Eurovisiesongfestival won met het liedje "Arcade", mag Nederland in 2020 de organisatie van deze internationale liedjeswedstrijd doen.
Vijf Nederlandse steden stelden zich kandidaat. Rotterdam, Maastricht, Arnhem, Den Bosch en Utrecht.

Het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar plaatsvinden in de week van 11 mei. De halve finales zijn op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales, de finale volgt op zaterdag 16 mei.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!