Italiaanse supersterren Måneskin: "We zijn nog steeds niét gewoon aan zoveel fans"

donderdag 16 juni 2022 - 11:25
Radio 2
Hoog bezoek vandaag bij Radio 2! Cathérine Vandoorne mocht de Italiaanse Songfestival-winnaars Måneskin ontvangen bij 'De Madammen'.

"Onze levens zijn helemaal veranderd sinds we het Songfestival in 2021 gewonnen hebben", klinkt het. "Er zijn al zoveel mooie dingen op ons pad gekomen, van Coachella tot het voorprogramma spelen van The Rolling Stones."

Bij roem horen ook fans, met soms gekke taferelen van honderden fans die de Italiaanse sterren opwachten aan hun hotel. "Het wordt echt niet normaal dat er zoveel fans ons opwachten, en al zeker niet in het buitenland", vertelt leadzanger Damiano.

De band blijft ook muzikale dromen hebben. Na de samenwerking met Iggy Pop voor 'I wanna be your slave' hebben ze nog een lange wish list. "We houden van Arctic Monkeys en Red Hot Chili Peppers, maar evengoed Lady Gaga en Britney Spears vinden we geweldig. Met hen kunnen samenwerken zou een droom zijn die uitkomt."

"We blijven in de eerste plaats muziek maken waar we van denken dat onze fans er blij van worden. Het is zeker niet dat we bezig zijn met de cijfers en streams. Dat zou te stresserend zijn, en alle magie weghalen."

Bekijk het gesprek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!