Jan Leyers over het Radio 2 Concertcafé met Soulsister: "Het gaat ontploffen"

woensdag 10 november 2021 - 19:00
Soulsister
Radio 2
Soulsister geeft op 27 november een exclusief concert voor Radio 2. In strandbar De Kwinte in Westende spelen ze hun grootste hits tijdens een 'Radio 2 Concertcafé'.

Schone schoot

Soulsister zal op zaterdag 27 november een exclusief concert geven voor een beperkt aantal luisteraars van Radio 2. In strandbar De Kwinte in Westende spelen ze dan hun grootste hits tijdens een 'Radio 2 Concertcafé'. "Daar komt alles bij elkaar: de kust, Radio 2 en ons optreden. Het kan niet beter." Het publiek zal er letterlijk op de schoot van Soulsister zitten. "Een schone schoot is ook niet lelijk. (lacht) Er is geen enkele vorm van optreden waarmee je ons kan verrassen. We hebben voor volle zalen gespeeld. Voor 4 mensen, voor singles, in cafés en op braderieën. Kortom, overal."

Een feest

Alle grote hits van Soulsister zullen op de speellijst staan. "De volgorde van de liedjes bepalen we altijd een paar uur vooraleer we beginnen. We laten dat bepalen door de sfeer van het moment. Laat het duidelijk zijn: het zal een feest worden. Het zal ontploffen." vertelde Jan Leyers bij De Madammen.

 

Laat het duidelijk zijn: het zal een feest worden. Het zal ontploffen.

Jan Leyers

Terug naar de kust

Heeft Soulsister iets met de kust? Jan Leyers: "Ik herinner mij dat wij vroeger met het hele gezin naar zee gingen. Mijn vader had een bestelwagen versierd van een bevriende aannemer. Samen met al onze zeilen en schopjes reden wij naar de zee. In mijn herinnering duurde dat 3 uur. Maar toen we daar aankwamen en de deur open ging, voelden we meteen de wind en de zalige zeegeur. Uitstappen aan zee was de belofte van het avontuur." Had Paul Michiels dezelfde ervaring? "Ik ben als kind heel veel aan zee geweest met de kolonie. We zaten daar met een sjaaltje om de nek 2 weken op kamers. In het begin was dat saai, maar ik heb mijn plan leren trekken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!