Jasper Erkens zingt 'Your words (not mine)' en zijn cover van 'Bluesette' van Toots Thielemans

zaterdag 24 april 2021 - 07:00
Jasper Erkens
Radio 2
Jasper Erkens speelde eerder al in het voorprogramma van Adele en is een man van de wereld. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt hij zijn jongste single 'Your words (not mine)', een liedje over eenzaamheid en vervreemding. In het kader van De Eregalerij brengt hij zijn versie van 'Bluesette' van Toots Thielemans.

'Your words (not mine)'

Jasper Erkens brengt in 'Radio 2 Bene Bene' zijn nieuwe single 'Your words (not mine)'. "De single gaat over woorden en dat die heel veel impact hebben. Wat mensen tegen je zeggen, kan 's avonds door je hoofd spoken, maar eigenlijk hoef je daar niet wakker van te liggen. De tekst is een beetje neerslachtiger dan de muziek zou vermoeden. De lockdown heeft me wel heel creatief gemaakt. Isolement is goed voor het schrijven. Daar heb ik gebruik van gemaakt en mijn nieuw album, dat vannacht uitkomt, is daar het resultaat van. Ik kijk er erg naar uit om te delen waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest."

Vroege vogel 

Jasper Erkens zette zijn eerste stappen in de muziekindustrie toen hij nog maar 15 jaar was en dat was in de Humo's Rock Rally. "In 2009 nam ik deel aan Humo's Rock Rally en daar werd ik tweede. Dat jaar was ik ook de jongste artiest ooit op de affiche van Rock Werchter. Ondertussen ben ik 28, maar ik voel me nog vrij jong. Mijn baard zegt misschien iets anders. (Lacht) Ik ben in Londen gaan studeren en daar ben ik wel een beetje jeugdig en leergierig gebleven. Het feit dat ik daar heb gestudeerd, zou misschien ooit wel in mijn voordeel kunnen spelen, maar Groot-Brittannië is een enorm moeilijke markt om binnen te dringen. Daar zit echt heel veel talent van eigen bodem. Soms moest ik wel een tandje bijsteken om de artiesten van daar te kunnen volgen."

Ik koos meteen voor 'Bluesette' en heb de rest van de lijst niet eens meer bekeken. 

Jasper Erkens

20 jaar Eregalerij

Ook Jasper Erkens vroegen we om een cover te brengen van een liedje uit De Eregalerij. Als liefhebber van de jazz koos hij voor 'Bluesette' van Toots Thielemans. "Moest er ooit een liedje van mij worden opgenomen in De Eregalerij, dan zou ik wel tevreden zijn. Ik denk niet dat ik dat nummer al geschreven heb. Ik hoop dat mijn beste werk nog komt. 'Bluesette' had ik heel snel gekozen. Ik heb de rest van de lijst niet eens meer bekeken. (Lacht) Toots Thielemans is gewoon onze nationale trots vind ik. Het is jazz, dus zeker geen gemakkelijk nummer om te brengen. De laatste tijd ben ik me wel aan het verdiepen in de jazz, dus ik hoop dat ik geen fout speel." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!