Jelle Cleymans en Jonas Van Geel maken een plaat en zijn beste vrienden: "We hebben nog hetzelfde lief gehad!"

donderdag 7 november 2019 - 15:16
Jelle Cleymans en Jonas Van Geel
VRT
De 2 dikke vrienden-voor-het-leven Jelle Cleymans en Jonas Van Geel realiseren hun droom: een album met eigen liedjes.

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn al lang 2 goede vrienden. Ze stonden al samen op diverse podia als acteurs in musicals en als zangers van verschillende covergroepjes. En nu komt de volgende fase waarbij hun droom uitkomt. 
Ze hebben samen een liedje 'Aan de liefde ten onder' opgenomen. En het plan voor een album is ook niet ver weg meer, vertelt Jelle Cleymans. 


"Ons eerste eigen liedje voelt nog wat onwennig, omdat we na die musicals en coverbandjes nog nooit iets samen hebben gecreëerd. Het geeft een spannend gevoel." Ook Jonas geeft toe dat het best wel spannend is. "Zo'n eigen liedje maken en zingen is veel persoonlijker en kwetsbaarder. Wat we eerder deden, was gemakkelijker. We zongen de beste liedjes van de grootste Nederlandstalige artiesten. Dat was niet onze grootste verdienste. Maar na 15 jaar vonden we dat we het punt bereikt hadden om iets nieuws te doen. Maar dan kwam de vraag: Waarover gaan we schrijven? Wat willen we in onze liedjes vertellen?"

Jonas Van Geel en Jelle Cleymans

Vriendschap

Jelle: "Het liedje 'Aan de liefde ten onder' gaat over onze vriendschap. Hoe wij elkaar kennen. Hoe wij bij een pint kunnen vertellen wat we in de liefde meegemaakt hebben. En dat is herkenbaar en universeel."
Jonas: "Dit was het eerste liedje waarover wij tevreden waren in een lange zoektocht naar 'Wat willen we maken'? Er zullen ook wel vrolijke liedjes komen op het album dat in april in de winkel zal liggen."
Jelle: "We zitten vaak samen in de auto en dan wordt er gepraat over hoe en wat we gaan doen. Er is veel overleg geweest."
Jonas: "De meeste liedjes voor het album zijn klaar. Er moeten hier en daar nog wat komma's en punten gezet worden. In januari gaan we de studio in en in april moet het album klaar zijn. In de zomer gaan we met onze liedjes optreden."

Samen wonen

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn jeugdvrienden. Die 2 kennen elkaar door en door. Ze hebben hetzelfde lief gehad. En ze hebben in hetzelfde huis gewoond. In hun gewoonten waren ze af en toe elkaars tegenpool. Qua netheid hadden ze bijvoorbeeld andere principes.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!