Jérémie Vrielynck en Sali Haidara zingen het Vlaanderen Feestlied

woensdag 22 juni 2022 - 11:00
Jérémie Vrielynck en Sali Haidara
Radio 2
Op 11 juli is het weer zo ver: de Vlaamse Feestdag! Daar hoort natuurlijk muziek bij.
Niemand minder dan Jérémie Vrielynck en Sali Haidara zingen dit jaar het Vlaanderen Feestlied 'Als de zon schijnt'.

Als de zon schijnt

Na Willy Sommers, Wim Soutaer en Raymond van het Groenewoud mogen Jérémie Vrielynck en Sali Haidara naar aanleiding van 11 juli het Vlaanderen Feestlied zingen. Ze vinden het een hele eer om deze kleppers te mogen opvolgen. Het nummer 'Als de zon schijnt' gaat letterlijk over de zon die schijnt en dan wil iedereen bij elkaar zijn en gewoon grenzeloos genieten van het leven. Na een moeilijke coronaperiode mag dat wel.

Beluister hier 'Als de zon schijnt'

Jérémie Vrielynck en Sali Haidara
Als de zon schijnt

Ketnet

Jérémie Vrielynck en Sali Haidara zijn allebei begonnen bij Ketnet. Jérémie als Jasper in de Ketnet-musical Kadanza en Sali als Maria in #LikeMe. Jérémie Vrielynck is net afgestudeerd aan het Conservatorium in Brussel en kijkt uit naar een drukke zomer met veel optredens. Sali Haidara zien we in december aan het werk in de musical 'Charlie and the Chocolate Factory’.

Feest op 11 juli

Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, viert Radio 2 mee. Op Radio 2 Bene Bene op DAB+ kom je vanaf 9 uur 's ochtends te weten hoe Vlaanderen feest of zich voorbereidt op de festiviteiten. Tussen 12 en 13 uur volgt Kim Debrie alles mee vanop de zeedijk in De Panne. 

Vanaf 13 uur hoor je er de 'Radio 2 Bene Bene 100', de honderd favoriete songs uit Vlaanderen, live vanop de Grote Markt in Brussel. Met tussen 18 en 20 uur een héél bijzondere finale: Radio 2 Bene Bene vanop de Grote Markt in Brussel én Radio 2 vanuit De Panne, samen live in één programma, zowel te beluisteren op Radio 2 als op Radio 2 Bene Bene. 

Tussen 20u en 22u gaat het feest nog door op Radio 2 met 'Brussel Danst!', een programma over de festiviteiten in Brussel, opnieuw live vanop de Grote Markt.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!