Jeroen Meus over 10 jaar ‘Dagelijkse Kost’: “Ik was druk en ambitieus, maar nu heb ik meer geduld en is er rust gekomen”

dinsdag 30 maart 2021 - 18:32
Bron: VRT
Je gelooft het misschien niet, maar ‘Dagelijkse Kost’ bestaat een decennium. Jeroen Meus verdient 10 verjaardagskaarsjes op een slagroomtaart met lekker veel boter. David Van Ooteghem wenste hem een dikke proficiat in ‘Spits’.

“Ik denk dat er nog mensen 10 jaar dezelfde job doen, dus ik ben blij dat dat gevierd wordt. Het voelt alsof het gisteren was, die eerste keer dat ik in de keuken van ‘Dagelijkse Kost’ mocht koken.”

10 mooie, lange jaren

Een decennium is heel lang, dat weet ook Jeroen Meus: “Op 10 jaar tijd krijg je er enorm veel ervaring bij en word je volwassener en rustiger. Ik heb dat ook in ons jubileumboek proberen weergeven.”

In het voorwoord van het jubilieumboek '10 jaar Dagelijkse Kost' schrijft Jeroen Meus: "Ik ben geland". Hij vertelt waarom: “Ik ben niet de persoon die mij veel moeilijke vragen stelt in het leven of mij kapot filosofeert over verschillende dingen. Maar ik heb wel veel dingen meegemaakt de afgelopen 10 jaar. Ik ben papa geworden, maar ik heb ook kennis gemaakt met ziekte in nabije familie. Ik bedoel er dus mee dat ik het leven nu een beetje begrijp. Ik was altijd heel druk en ambitieus. Ik ben dat nog steeds, maar nu heb ik meer geduld. Er is wat rust gekomen.”

Ik ben nog steeds gepassioneerd met eten bezig en dat zal zo blijven.

Jeroen Meus

Het programma 'Dagelijkse Kost'

Over de hoogtepunten hoeft Jeroen niet lang na te denken. “Dat ik nog steeds werk met dezelfde ploeg. Zij zijn voor mij erg belangrijk. Ook de duizendste aflevering was een gigantisch hoogtepunt: de nationale stoofvlees-frietdag die wij georganiseerd hebben. Dat was een dag dat wij heel Vlaanderen in beweging hebben gekregen. Ik vond dat enorm plezant!”

“Ook de komende 10 jaar blijf ik in de ‘food’-richting gaan. Ik presenteer 'Twee tot de zesde macht' heel erg graag, maar mijn grote liefde is toch wel koken. En op televisie koken in het bijzonder is een combinatie die ik heel graag blijf doen. Het ligt me ook goed. Ik ben nog steeds gepassioneerd met eten bezig en dat zal zo blijven.

Ik heb wel gevraagd aan de VRT-directie om me op tijd te laten weten wanneer ik moet stoppen, anders val ik in een zwart gat. Ik zou me echt moeten voorbereiden op het einde van ‘Dagelijkse Kost’. Ik ga het niet makkelijk kunnen lossen, omdat ik het zo graag doe. Ik sta met een glimlach op als ik weet dat ik mag gaan filmen. Ik kijk er altijd zo naar uit! Ik blijf het steeds liever doen.” 

Ik zou me echt moeten voorbereiden op het einde van ‘Dagelijkse Kost’. Ik ga het niet makkelijk kunnen lossen, omdat ik het zo graag doe.

Jeroen Meus

1,8 kilogram lees- en kookplezier

Het jubileumboek van ‘Dagelijkse Kost’ telt 600 pagina’s. Er staan heel wat recepten in die nog nooit eerder gepubliceerd zijn: “Er komt elke dag een recept bij, dus ik heb nog steeds een hele grote voorraad. Daar heb ik nu 250 recepten uit geselecteerd. Het boek weegt 1,8 kilogram.”

Het jubileumboek '10 jaar Dagelijkse Kost’ is vanaf nu overal verkrijgbaar.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!