Jimmy Colman zingt 'Nothing compares 2 U' van Prince en 'Daar gaat ze' van Clouseau

donderdag 22 april 2021 - 07:00
JImmy Colman
Radio 2
In 2019 kwam Jimmy Colman met het album 'MNPLS', een ode aan zijn grote idool Prince. Naar aanleiding van het vijfjarig overlijden van de wereldster brengt Jimmy Colman in 'Radio 2 Bene Bene' zijn versie van 'Nothing compares 2 U'. In het kader van De Eregalerij brengt hij een cover van 'Daar gaat ze' van Clouseau.

Grote fan van Prince

De liefde van Jimmy Colman voor Prince is groot. Vijf jaar geleden deed hij al auditie bij The Voice met een nummer van zijn grote idool en alle vier de stoelen hebben gedraaid. "Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat Prince het leven liet. Ik was op dat moment net thuis van een uitstapje en plots werd ik gebeld door verschillende nummers van de VRT. Ik dacht eerst dat het over mijn auditie bij The Voice ging, maar toen hoorde ik dat Prince gestorven was. Mijn wereld stond letterlijk eventjes stil en ik wist niet meer wat ik moest zeggen. Ik heb de hele avond geweend en ik wist niet waarom, want ik kende die man natuurlijk niet persoonlijk. Prince was voor mij een wereld apart. Ik begon hem te ontdekken toen ik 14 of 15 jaar was en ik heb toen zelfs de cd 'Lovesexy' gekocht achter de rug van mijn mama. Ze vond dat ik die niet mocht kopen omdat er een blote man op stond, maar ik heb het toch gedaan. Veel van zijn nummers heb ik ondertussen onder de knie, maar zeker niet alles. Hij kon nog een stuk hoger zingen dan ik, maar we hebben wel gemeen dat we beiden niet groot zijn. (Lacht)"

Iedereen denkt dat 'Nothing compares 2 U' over een liefdesrelatie gaat, maar eigenlijk gaat het over zijn huismeid.

Jimmy Colman

'Nothing compares 2 U' als hulde

Veel mensen refereren naar Jimmy Colman als de Belgische Prince. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt hij zijn cover van 'Nothing compares 2 U'. "Het was een moeilijke keuze om er maar één nummer uit te kiezen, want er zijn zoveel nummers van Prince die ik zou willen brengen. Ik weet pas sinds dit jaar waar het nummer over gaat en daarom heb ik het eigenlijk gekozen. Iedereen denkt dat het over een liefdesrelatie gaat, maar eigenlijk gaat het over zijn huismeid. In de tijd dat hij in Minneapolis op zijn appartementje woonde kon hij niet echt voor zichzelf zorgen en had hij een huismeid die voor hem kookte en de was deed. Op een gegeven moment nam zij een paar weken vakantie en toen schreef Prince het nummer omdat hij haar miste in huis. Het liedje is dus een ode aan haar."

20 jaar Eregalerij 

Ook Jimmy Colman hebben we gevraagd om een cover te brengen uit 20 jaar Eregalerij. Hij koos voor 'Daar gaat ze' van Clouseau. "Ik ben opgegroeid met heel veel Belgische muziek dus ik kende toch zeker 90 procent van de liedjes in De Eregalerij. 'Daar gaat ze' was heel snel gekozen. Ik heb natuurlijk een heel mooi verleden met Clouseau. In 2008 stond ik met hen op het podium tijdens hun Crescendo-tournee, dus dat nummer roept wel herinneringen op. Het was een eer om toen naast mijn grote idool op het podium te mogen staan. Ik weet nog dat als kind alle meisjes verliefd waren op Koen Wauters, maar alle jongens wilden stiekem toch ook wel Koen Wauters zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!