Jo Vally zingt en acteert in zijn eerste theatervoorstelling 'Mijn levenswerk': "Ik heb altijd graag geacteerd, maar ik ben er nooit verder in gegaan"

woensdag 12 februari 2020 - 12:25
Jo Vally
Jo Vally
Zanger Jo Vally staat al 40 jaar als zanger op de planken. Maar daar houdt het niet op: hij heeft stiekem al ruim een jaar geschreven aan een theatervoorstelling met als titel 'Mijn levenswerk' waarmee hij binnenkort door Vlaanderen trekt.

Mijn levenswerk

Jo Vally zal tegen het einde van het jaar een nieuw album uitbrengen en daar hangt een tournee aan vast. Maar dit jaar wil Vally het heel anders aanpakken: “Als ik mijn biografie bekijk, merk ik dat ik al zo’n 400 liedjes opgenomen heb", zegt hij in Start Je Dag bij Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik heb platina platen, gouden platen. Ik heb een boek geschreven en ik heb opgetreden in het Sportpaleis. En toen ik samen ging zitten met een aantal mensen waar ik al jaren samen mee werk, kwam al gauw het idee om er een voorstelling van te maken met de titel 'Mijn levenswerk'. Het wordt een theatervoorstelling vol muziek, waarin ik ook zal acteren."

Unieke belevenis voor het publiek 

Voor het publiek wordt het een speciale belevenis, want het is de bedoeling dat ze het gevoel krijgen dat ze een repetitie van Vally bijwonen: “Er worden gesprekken gevoerd, er gaan anekdotes verteld worden over mijn liedje, zoals over hoe mijn nummer 'Aan alle vrouwen' is ontstaan. Liedjes uit lang vervlogen tijden worden herwerkt en kort gebracht, beeldmateriaal van vroeger wordt getoond, leuke spelletjes met de mensen uit het publiek komen eveneens aan bod. Er wordt ook wel eens een mop verteld. En af en toe is er ruimte voor een special guest die niet noodzakelijk uit de muziekwereld moet komen.”

Ik heb altijd graag geacteerd, maar ik ben er nooit verder in gegaan.

Jo Vally 

Wij, Heren van Zichem

Jo Vally gaat vooral zingen, maar er komt ook een stuk acteerwerk bij. Maar dat is voor hem geen enkel probleem: “Als ik kind was ik de komiek. We waren thuis met vijf kinderen en we keken allemaal naar 'Wij, Heren van Zichem'. En daarna begon ik die sketches uit die reeks na te spelen voor mijn vader, moeder, broers en zus. En ik heb dat altijd graag gedaan, maar ik ben er nooit verder in gegaan.”

Try-out

Op donderdag 12 maart is de try-out van 'Mijn Levenswerk' in Aartselaar. Nadien trekt de zanger op tournee langs de culturele centra in Vlaanderen.

Wil je meer weten over Jo Vally? Surf dan even naar vivavlaanderen.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!