Jo Vally zingt 'Ik breek alleen m'n eigen hart'

dinsdag 4 mei 2021 - 07:00
Jo Vally
Radio 2
Jo Vally wou al heel lang 'Only a fool breaks his own heart' in de versie van Mighty Sparrow coveren. Hij werkte samen met Bart Herman om een Nederlandstalige tekst te schrijven voor deze klassieker. Het resultaat is 'Ik breek alleen m'n eigen hart' en die brengt Jo Vally in 'Radio 2 Bene Bene'.

Ik breek alleen m'n hart

In 'Radio 2 Bene Bene' brengt Jo Vally zijn versie van 'Only a fool breaks his own heart' van Mighty Sparrow. "Dat nummer is een hit uit de jaren 70 van Mighty Sparrow. De Nederlandstalige tekst van 'Ik breek alleen m'n hart' is geschreven door Bart Herman. Het liedje lag eigenlijk al heel lang te wachten in mijn schuif. Ik ben momenteel ook bezig met een full album en daarom zaten we met strijkers in de studio. Dit nummer leende zich ook heel goed om met strijkers te doen. Ik breng het nu ook eerst als single uit alvorens het album komt. In 'Radio 2 Bene Bene' zing ik het nummer natuurlijk zonder de strijkers. Dat gaat wel een beetje anders klinken, maar ook heel leuk. Mijn gitarist en pianist zijn er vandaag bij en we brengen een unplugged versie van 'Ik breek alleen m'n eigen hart'."

Nieuwe hobby 

Tijdens de coronapandemie had Jo Vally een beetje meer tijd om zijn nieuwe hobby te onderhouden. "Ik heb tijdens de lockdown leren tuinieren. Ik deed dat vroeger ook al graag, maar sinds corona heb ik veel meer tijd om in de tuin bezig te zijn. Het is wel leuk om bloemen te planten en het gras te maaien. Dat geeft me rust, maar ook inspiratie voor nieuwe liedjes. Ik zou het zelfs therapie noemen."

In juli zouden we graag eindelijk het releaseconcert geven voor het album dat er zit aan te komen en dat op de dijk in Middelkerke. 

Jo Vally

Toch een aantal concerten op de agenda 

Jo Vally heeft de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten en ook de komende maanden zijn gevuld. "Tijdens de eerste lockdown heb ik verschillende huiskamerconcertjes gespeeld en die gestreamd. Ik heb er zo'n 15 gedaan en de 15de keer stonden er mensen aan de deur om me te bedanken. Het leuke aan het streamen van je concerten is dat je mensen bereikt in andere landen die je normaal niet bereikt. Op Moederdag doe ik natuurlijk ook een concertje. Ik ben eigenlijk gestart met die traditie van de moederdagconcerten. Ondertussen zijn er veel artiesten die dat ook doen. Er staan nog wel andere concerten op de agenda, maar er verschuiven er ook veel. Ik begrijp de organisatoren wel. De mensen kopen ook geen tickets momenteel. Iedereen is nog steeds een beetje afwachtend. In juli zouden we graag eindelijk het releaseconcert geven voor het album dat er zit aan te komen. We hebben dat al drie keer moeten verplaatsen. Ik zou dat graag organiseren aan onze Belgische kust en liefst in Middelkerke op de dijk. De burgemeester daar, Jean-Marie Dedecker, zal daar wel oren naar hebben. (Lacht)"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!