Joost Zweegers opent de nieuwe Belpop-reeks

maandag 7 oktober 2019 - 12:04
Belpop
Vergeten of verborgen verhalen uit onze nationale muziekgeschiedenis komen weer tot leven in Belpop op Canvas. In de negende reeks mag Novastar de spits afbijten. Bart Peeters sluit af.

De negende reeks van de muziekdocumentaire Belpop start op maandag 7 oktober op Canvas. Gedurende 5 afleveringen komen we meer te weten over Novastar, 40 jaar Ancienne Belgique, De Mens, Guido Belcanto en Bart Peeters.

Novastar

Zanger en muzikant Joost Zweegers vertelt in de eerste uitzending op maandag 7 oktober over de groep Novastar. Met aandacht voor de hits 'Mars needs woman', 'Never back down', 'Wrong' en 'The best is yet to come'. In dit liedje bezingt Zweegers over zijn levensmotto. Het is een drijfveer om telkens opnieuw het beste van zichzelf te geven. 
Voorts verneem je in deze aflevering dat, in de 20 jaar van Novastar, Joost Zweegers veel hoogtepunten gekend heeft en ook door een diep dal is gegaan.

Ancienne Belgique

Op maandag 14 oktober wordt er in Belpop terug geblikt naar de geschiedenis van de Ancienne Belgique. Van het prille begin tot nu.  Heel wat grote namen stonden op het podium van de Vlaamse rocktempel aan de Anspachlaan in Brussel.
Van Edith Piaf, Jacques Brel en Charles Aznavour tot Zwangere Guy, Clouseau en Arno.

De Mens

Frank Vander linden, Michel De Coster en Dirk Jans zijn de gezichten van de groep De Mens. Die al 27 jaar op de Vlaamse podia bezig zijn. De Mens is het onderwerp van de vijfde aflevering van Belpop op maandag 21 oktober.

Guido Belcanto

De apostel van het levenslied is Guido Belcanto, het alter ego van Guido August Constancia Versmissen. Hij heeft een lange muzikale en niet al te gemakkelijke weg afgelegd. Al drie decennia zingt Belcanto levensliederen, los van commercie of heersende trends. 
Het succes werd hem niet in de schoot geworpen. In den beginnen wist niemand in welk vakje met Guido Belcanto kon stoppen. Hij heeft lang moeten knokken om erkenning te krijgen. Plastic rozen verwelken niet op maandag 28 oktober.

Bart Peeters

De negende reeks van Belpop wordt afgesloten met een jarige. Bart Peeters wordt 60. Begin jaren 90 kent Peeters een groot succes met The Radios. Tussendoor drumt hij ook nog bij Clement Peerens Explosition. Daarna maakt Bart Peeters een radicale omslag en wordt hij een singer-songwriter. Als Nederlandstalig soloartiest groeit Bart Peeters uit tot één van de grootsten van zijn generatie. Je komt het allemaal te weten op 4 november.

Belpop

Elk portret in Belpop is opgebouwd rond de muzikale evolutie of revolutie van de artiest(en), producers of popfenomenen in kwestie. In de documentaires van Belpop komen de artiesten en groepsleden zelf aan het woord. Maar ook producers, platenbazen, managers, familie, vrienden, enzovoort. 
De interviews en getuigenissen worden rijkelijk geïllustreerd met archiefbeelden. 

Meer weten over Vlaamse artiesten? Surf dan naar vivavlaanderen.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!