Joris Hessels over werken voor televisie: "Dat was echt een droom"

donderdag 13 januari 2022 - 09:00
Acteur en presentator Joris Hessels is een geboren televisiemaker. Al van kinds af aan droomde hij ervan ooit op tv te komen. Deze week duikt hij samen met Anja Daems in zijn fotoalbum.

Eczeem

Joris was op de foto 3 jaar, dus even oud als zijn jongste zoon. De foto is genomen vlak voor hij last kreeg van eczeem, een huidaandoening die rode en jeukende vlekken geeft. “Ik had extreem veel last van eczeem toen ik jong was. Dat heb ik genetisch doorgegeven aan mijn zoon, denk ik.”

Door de huidaandoening kon Joris veel dingen pas later doen. “Ik heb pas leren zwemmen toen ik 12 jaar was.” Ondertussen heeft hij er geen last meer van. “Enkel wanneer ik echt stress heb, krijg ik plekken in mijn arm- of beenplooien.”

Koen Wauters

Al van kinds af aan genoot Joris ervan om in de spotlights te staan. Het free podium in de lagere school werd zijn vaste stekje. Hij deed elk jaar opnieuw mee, telkens met een nummer van Clouseau. “Koen Wauters heeft mij heel hard geïnspireerd.” Een zanger wou hij niet worden, maar Joris wou toen graag iets voor televisie gaan doen: “Daar droomde ik toen heel erg van.”

Vader

Op de foto zien we Joris samen met zijn vader. “Ik was echt een soort van Filiberke meets Jommeke,” lacht hij, “Je ziet hier dat ik heel erg mijn vader ben.” In zijn jeugd probeerde Joris zo weinig mogelijk op hem te lijken. Hij zag weinig emotionele waarde in zijn vader, hij was altijd gaan werken: “De momenten dat ik hem zag was op vakantie en zelfs daar was hij aan het werken.”

Toen Joris zelf vader werd, heeft het hem meer doen inzien dat hij op zijn vader lijkt: “Het heeft de mildheid tegenover hem in een stroomversnelling gebracht.” In het programma ‘Winteruur’ van Wim Helsen deed Joris een oproep naar zijn vader: “Zeg niet alleen tegen anderen hoe fier je bent op mij, zeg het ook tegen mij persoonlijk.” Sindsdien laat zijn vader vaker weten hoe trots hij is op Joris.

Selfies

Naar eigen zeggen, is Joris heel slecht in het nemen van selfies. Deze werd gemaakt in 2018 op een belangrijk moment. Naast Joris zien we 2 mensen die heel speciaal zijn voor hem. Aan de ene kant staat regisseur Marlies Lembrechts, zij is belangrijk in zijn professioneel leven. Joris werkte samen met haar aan verschillende projecten en is haar daar enorm dankbaar voor. “Wij zijn soulmates geworden.”

Aan de andere kant staat Kris De Pauw. Hij nam deel aan het programma ‘De Weekenden’ nadat hij zijn vrouw verloren was aan kanker. 2018 ging voor hem het jaar worden waarin hij voor het eerst alles ging doen zonder zijn vrouw, helaas kreeg hij zelf ook kanker en overleed een jaar later. “Op de foto was hij nog heel goed. Ik had hem afgezet aan het station van Asse, we hadden zoveel plezier gemaakt, dat ga ik nooit vergeten!”

Geliefde

Joris en zijn geliefde delen al 8 jaar lief en leed met elkaar en hebben ondertussen 4 kinderen. Het is niet makkelijk om het gezin te onderhouden, de rust te bewaren en elkaar vooral niet te verliezen. “Dit dreigde al een paar keer te gebeuren”, aldus Joris. Ze hebben elkaar leren kennen in het UZ Gent. Zij werkt daar als verpleegster op de afdeling kinderoncologie, waar hij een project deed met bevriende artiesten en muzikanten. Ze brachten tussen kerst en nieuw bezoekjes aan de patiëntjes op die afdeling.

“Ze heeft het lang moeilijk gehad met het feit dat ik af en toe bewust in de spotlight sta.” Ondertussen heeft ze het omarmd en er geen schrik meer voor, al zit het niet in haar persoonlijkheid om veel over zichzelf te praten. “Ze brengt mij steeds terug met mijn voeten op de grond.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!