Justin Bieber: "Wie denkt dat ik aan de drugs zit, ik heb de ziekte van Lyme"

donderdag 9 januari 2020 - 12:17
De Canadese popster Justin Bieber heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft de zanger bekendgemaakt op Instagram. Hij reageert daarmee op de geruchten in de pers en op sociale media dat hij verslaafd zou zijn aan drugs, omdat hij er de voorbije maanden erg slecht uitzag. De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die overgedragen wordt door teken.

De carrière van de 25-jarige Bieber staat al een tijdje on hold. De laatste tijd kwam hij vooral in de media door zijn uiterlijk en zijn privéleven. De geruchten over depressies en verslavingen waren niet van de lucht. Die geruchten wil Bieber nu de kop indrukken.

"Heel wat mensen bleven maar zeggen dat Justin Bieber eruitziet als sh**, aan de drugs zit, enzoverder, maar ze beseften niet dat ik onlangs te horen kreeg dat ik de ziekte van Lyme heb. En niet alleen dat, maar ook een ernstige vorm van chronische klierkoorts. En dat zag je aan mijn huid, mijn hersenfunctie, energie en algemene gezondheid", schrijft Bieber op Instagram. "Het zijn woelige jaren geweest, maar ik krijg nu de juiste behandeling om deze tot nog toe ongeneeslijke ziekte aan te pakken. Ik zal terugkomen, en beter zijn dan ooit."

Wat is lyme? 

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kan oplopen door een beet van een besmette teek. De ziekte leidt onder meer tot hevige vermoeidheid, pijn, huiduitslag en koorts, de diagnose stellen ligt niet voor de hand. Hoe sneller dat gebeurt, hoe makkelijker Lyme te behandelen is. Meestal is een eenvoudige antibioticakuur genoeg.

Lyme blijft soms lang onopgemerkt. Hoe langer je wacht, hoe langer het herstel duurt. De meeste klachten zijn te genezen, maar de behandeling is complex. Sommige mensen blijven ook na die behandeling nog kampen met vermoeidheid, concentratieproblemen en spier- en gewrichtspijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!