Ken je Ralph McTell en zijn hit 'Streets of London' nog? Door de coronacrisis heeft hij het nummer herwerkt

donderdag 26 maart 2020 - 12:23
Ralph McTell
Gareth Cattermole
Na 49 jaar besloot Ralph McTell om zijn grootste hit 'Streets of London' te herschrijven. Omdat de coronacrisis hem raakte.

Daklozen

Naar aanleiding van de coronacrisis heeft de Britse zanger Ralph McTell een nieuwe strofe voor zijn liedje 'Streets of London' geschreven. Hij wil daarmee de aandacht vestigen op de vele daklozen die het nu moeilijk hebben om zich in veilige omstandigheden te isoleren van de rest van de bevolking.
Ralph McTell krijgt vaak de opmerking: "Wat kan één persoon doen voor de situatie van de daklozen?". Zijn antwoord is dan: "Het klopt dat één persoon niet veel kan doen, maar een zanger wél. Want die heeft een publiek!"

Uitzonderlijk

Het is uitzonderlijk dat Ralph McTell het liedje herschrijft. Hij heeft eerdere vragen in die richting altijd negatief beantwoord. McTell wou gedurende al die jaren niets aan het nummer veranderen. Tot de coronacrisis Ralph McTell verplichtte om thuis te blijven en dat hem op andere gedachten bracht.

1971

Ralph McTell schreef 'Streets of London' in 1971. Inspiratie vond hij in Parijs en Londen waar hij ooit optrad als straatmuzikant. Hij verwerkte zijn ervaringen in de vorm van korte portretjes van daklozen, zwervers en eenzame mensen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!