Kies jouw favoriete Motown plaat

woensdag 3 juli 2019 - 13:00
Jackson 5
De hele zomer lang draaien we elke dag in ‘Zot veel Zomerhits’ een nummer uit de indrukwekkende collectie van het Amerikaanse muzieklabel Motown.

Precies 60 jaar geleden in 1959 werd Motown opgericht. Het was zeker in de jaren zestig en zeventig meer dan een label. De muziek die er werd geproduceerd als "The sound of young America", vormde de eerste basis voor de doorbraak van Afro-Amerikaanse populaire muziek naar een blank publiek. 

De muziek heeft een kenmerkend geluid, doordat een vaste groep componisten en producers voor de vormgeving zorgde en voor vrijwel alle opnames dezelfde huisband The Funk Brothers gebruikt werd, met achtergrondzang van The Andantes en hun mannelijke tegenhangers The Originals.

Sterrenregen

Motown bracht veel grote sterren voort, van wie Diana Ross (& The Supremes), Michael Jackson (& The Jackson 5), Stevie Wonder, Marvin Gaye, Smokey Robinson (& The Miracles), The Four Tops, The Temptations, Martha Reeves & The Vandellas en Lionel Richie de grootste bekendheid genieten, ook in Europa. 

Ook Gladys Knight & the Pips, Edwin Starr en The Isley Brothers, die ook op andere labels succesvol zijn geweest, profiteerden in hun Motownperiode van de mogelijkheden die dit label bood op het gebied van liedjesschrijven, productie en promotie.  

Jouw Motown favorieten op de radio!

Kies hieronder het nummer dat jij graag nog eens zou horen in 'Zot veel Zomerhits' en waarom. Je kan kiezen uit 30 nummers. Elke week passen we ons aanbod aan, kom dus zeker af en toe een kijkje nemen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!