Kim Wilde in Oostende

maandag 4 februari 2019 - 12:24
Kim Wilde
De Britse zangeres Kim Wilde komt naar België.

Kim Wilde geeft op zondag 24 november een exclusief concert in Kursaal Oostende. Dit optreden kadert in haar Europese tournee waarbij ze naast haar vele klassiekers ook liedjes zingt uit haar jongste album "Here come the aliens".

Nena

Kim Wilde is de dochter van Marty Wilde, bekend van het liedje "Abergavenny". In 1981 schreven haar vader en haar broer Ricky voor haar het liedje "Kids in America". Het werd een schot in de roos. Daarna volgden hits als "Cambodia", "Chequered love", "Four letter word", "View from a bridge" en "Never trust a stranger".
In 1983 werd Kim Wilde in Engeland uitgeroepen tot Beste Engelse zangeres. In de jaren 90 verdween ze even uit de muzikale schijnwerpers. 
In 2003 zong ze samen met de Duitse Nena de hit "Anyplace, anywhere, anytime" in de hitlijsten. Drie jaar later liet ze terug van zich horen met een herwerking van het liedje "You came".
Op haar jongste album "Here come the aliens" uit 2018 zingt Kim het duet "Pop don't stop" met haar broer Ricky.

Tuinieren

Het was stil in de jaren 90 rond Kim Wilde. Ze besteedde haar tijd voornamelijk aan het moederschap. Tussendoor behaalde ze een diploma in de tuinbouw. Daarna maakte ze voor Channel 4 en BBC een programma rond tuinieren. Haar groene vingers schreven ook een aantal boeken. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!