Klassieker met een verhaal: André schreef zijn vrouw Marie-Jeanne brieven met de hulp van Will Tura: "Elke brief sloot ik af met 'Ik ben zo eenzaam zonder jou'"

maandag 8 februari 2021 - 17:00
Toen André in 1962 zijn gezin een jaar lang moest missen door zijn legerdienst, schreef hij zijn vrouw Marie-Jeanne een brief. Zo goed als élke dag. Alsof dat nog niet romantisch genoeg is, sloot hij elke brief af met een zin uit de hit van dat moment 'Ik ben zo eenzaam zonder jou'.

Amper enkele maanden waren ze getrouwd, André en Marie-Jeanne uit Lovendegem, toen André aan zijn legerdienst moest beginnen in 1962. "Ik moest een jaar naar Duitsland voor mijn legerdienst, we waren dus lang ver van elkaar", vertelt André. Het gemis naar zijn vrouw én pasgeboren zoon was zo groot dat hij elke dag een handgeschreven brief opstuurde met de post. "In totaal schreef ik meer dan 200 brieven!" 

Elke brief werd afgesloten met een zin uit ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ van Will Tura. "Onder elke brief schreef ik 'ik ben zo eenzaam zonder jou', verwijzend naar Will Tura zijn liedje. Met de nodige kussen erbij natuurlijk", mijmert André terug naar die tijd. Voor Marie-Jeanne hadden de brieven een grote waarde: "Elke keer ik een brief kreeg, had ik een verzetje. Want ik zat alleen thuis met ons kindje natuurlijk. Ik schreef hem ook steeds terug. Zo heb ik hem ook via brief verteld dat ik intussen zwanger was van ons tweede kindje..."

We zijn nog altijd even verliefd op elkaar én op het liedje

André en Marie-Jeanne

"Intussen, bijna 60 jaar later zijn we nog altijd even verliefd op elkaar én op het liedje. Het is echt ons liedje, het is het mooiste liedje dat we kennen. Elke keer we het nu horen op de radio brengt het ons helemaal terug naar de tijd van vroeger."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!