Lauren Daigle maakt goddelijke muziek

woensdag 12 juni 2019 - 12:42
Lauren Daigle
De combinatie religie en muziek zijn niet vreemd voor Lauren Daigle.

Je hebt het vast en zeker al gemerkt. In de top 10 van onze Radio 2 Top 30 staat het liedje "You say" van Lauren Daigle. Mensen die het kunnen weten, vergelijken haar stem met die van Adele.
Lauren is 27 en is afkomstig uit Louisiana. Ze is vijftien als ze ernstig ziek wordt. Ze moet 2 jaar in bed blijven en komt dan in contact met God.

Ik zag allemaal visioenen van podia, prijzen en tourbussen. Ik denk dat God mijn verbeelding gebruikte om tegen me te praten.

Lauren Daigle

Grammy

Om niet depressief te worden, begint Lauren met stemlessen op aanraden van haar moeder. Lauren waagde tevergeefs haar kans bij American Idol in 2010.
In 2015 brengt ze haar eerste album "How can it be" uit. Het leverde haar de hoogste positie op in de Amerikaanse hitlijst voor christelijke albums.

Ze scoort in 2018 ook met de opvolger "Look up child". Met daarop het liedje "You say" dat ondertussen de hele wereld verovert.

Voor het album en de single kreeg ze vorig jaar 2 Grammy's voor "Best contemporary christian music album/single".

Christelijke muziek

Christelijke muziek wordt vaak geassocieerd met oude gregoriaanse gezangen en klassieke muziek. Voornamelijk in Amerika is er ook een grote markt voor religieuze pop en rock.

Grote namen lieten zich ook inspireren voor hemelse liedjes. Zoals "One of us" van Joan Osborne, "Spirit in the sky" van Norman Greenbaum, "Take me to church" van Hozier" en "My sweet lord" van George Harrison.

Bono & co van verwerkten hun geloof ook in een aantal liedjes van U2. De meest bekende getuige van Jehova was Prince, die zijn geloof ook af en toe verwerkte in zijn liedjes.

Onze vader

Bij ons zijn er ook artiesten die hun geloof niet weg steken. Christoff zingt niet alleen geregeld "Een ster" tijdens begrafenissen, in 2015 behaalde hij de nummer 1-positie met zijn versie van "Onze vader".

"Lisa gelooft" is het album dat Lisa Del Bo in 2018 uitbracht met liedjes die een getuigenis zijn van haar geloof.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!