Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Lekkere tomaten kweken is één. Maar wat doe je er dan mee?

di 25 sep. - 8:13

De Tuin op Tafel is het nieuwste boek van Angelo Dorny. Hoe kweek je de lekkerste tomaten? Welke gerechten kun je klaarmaken met je pas geoogste courgettes? Wanneer zaai, plant en oogst je wat?

Alle antwoorden vind je in De Tuin op Tafel, waarin gepassioneerd moestuinier Angelo Dorny je meeneemt in zijn moestuin: eerst kweken, dan koken op het ritme van de seizoenen. Alle tips en weetjes, tuintechnieken en recepten vind je handig gebundeld per seizoen. Een praktisch boek met prachtige foto's die je zin geven om meteen aan de slag te gaan.

  • Op de handige seizoen-kalender zie je in één oogopslag wat je te doen staat.
  • Met ecologische tips om schadelijke insecten en slakken te weren en te bestrijden.
  • Dankzij 40 heerlijke recepten zet je al je zelfgekweekt lekkers op tafel.

Een tip van Angelo: zo fermenteer je groenten

Ingrediënten 

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 10 wortelen, schillen en in lange stukjes snijden
  • 6 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el venkelzaden
  • 1 el zeezout per kilo groenten
  • 3 el starter: melkwei (bv. Molkosan van A. Vogel)
  • weckfles/voorraadpot

1. Was de groenten en snijd ze in handelbare stukken.

Wrijf de groenten in met zeezout zodat het fermentatieproces gestart kan worden.

 

2. Doe alles in de weckfles, druk alles goed aan en vul met water tot alles onderstaat.

Vermijd droge groenten, die gaan uitdrogen en zelfs schimmelen.

 

3. Voeg een zogenaamde starter toe. Melkwei is prima, dat helpt je het hele proces te versnellen.

Sluit de fles goed af en leg eventueel een zwaarder gewicht op het deksel, dan komt de pot meer onder druk te staan.

 

4. Laat drie tot vier weken op kamertemperatuur staan... wees geduldig.

Je kunt de groenten in theorie al na een week eten, maar de ervaring leert dat ze lekkerder worden als je wat langer wacht. Je wacht dus minimaal een week, maar je kunt ze op deze manier maandenlang bewaren.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet