Luister opnieuw naar de legendarische Radio 2 soap 't Koekoeksnest

donderdag 5 augustus 2021 - 08:08
't Koekoeksnest was een hoorspel op Radio 2 en werd maar liefst 8 jaar uitgezonden, 2078 afleveringen tussen 1 januari 1990 en 31 december 1997. En vanaf nu kan je elke week naar 5 afleveringen luisteren!

Het feuilleton speelt zich af in hotel-restaurant 't Koekoeksnest op de Rodeberg in West-Vlaanderen vlakbij de Fanse grens.  Elke weekdag kreeg je 10 minuten lang het verhaal van het hotel-restaurant en zijn personeel. 

Albert en Maria

Centraal staan Albert Leenders (gespeeld door Ugo Prinsen) en Maria Leenders-Baeten (actrice Emmy Leemans), de eigenaars van het restaurant. Albert en Maria kopen in 1989 een gebouw van Julien Descamps (Jacky Morel) om er een chique horecazaak te beginnen.

Hun zoon, Freddie (Robin David) werkt ook in het restaurant, maar hij houdt zich veel liever bezig met zijn muziekoptredens.

Dochter Sylvia (Sofie Laenen) heeft een relatie met Tim Denyn (Stijn Dewitte), zoon van de concurrerende hoteleigenaar, Roger Denyn (Anton Cogen).
Denyn baat hotel-restaurant De Lekkerbek uit, dat niet ver van 't Koekoeksnest ligt.

Cast met bekende acteurs

Heel wat bekende acteurs spelen een rol in 't Koekoeksnest. Ugo Prinsen, Anton Cogen en Emmy Leemans. Maar ook Jacky Morel, Jenny Tanghe, Jo De Meyere en Jaak Van Assche zijn regelmatig te horen.
 

Cast 't Koekoeksnest

Podcast

Vanaf nu kan je opnieuw naar de legendarische soap luisteren. In de Radio 2 app vind je bij 'Podcasts' elke week vijf afleveringen van 't Koekoeksnest, precies zoals ze in de jaren 90 zijn uitgezonden! 

't Koekoeksnest weetjes

  • 't Koekoeksnest volgde de actualiteit. In 1990 bijvoorbeeld zat het wereldkampioenschap voetbal in enkele afleveringen. 
  • De 2000ste aflevering is opgenomen op de Rodeberg in Westouter waar in de soap het hotel 't Koekoeksnest te vinden is. 
  • Nog heel wat afleveringen zijn op verplaatsing gemaakt, een hele krachttoer voor een hoorspel. Er zijn zelfs opnames gemaakt in het zwembad van Sunparcs De Haan...
  • Er waren ook vaak gastoptredens in 't Koekoeksnest. Jean-Marie Pfaff is er één van.

 

Opnames 't Koekoeksnest Sunparcs De Haan
Gastoptreden Jean-Marie Pfaff

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!