Luisteraar Mathieu ontmoette Freddie Mercury: "Op het podium was hij een reus, ernaast een schuchtere man"

zaterdag 18 juli 2020 - 09:00
Freddie Mercury
Mathieu Vansweevelt uit Beerse is vastgoedmakelaar. In een vorig leven werkte hij bij de platenfirma Polygram, waar hij verantwoordelijk was voor de afdeling 'popmuziek'. Hij kon Freddie Mercury een aantal keren ontmoeten. In 'De Vijver van Siska' vertelde hij welke indruk Freddie Mercury op hem maakte.

"Ik heb Freddie Mercury een aantal keren ontmoet toen ik in Engeland woonde", vertelt Mathieu. "We brachten toen met de platenfirma het liedje 'Barcelona' uit, een duet van Monserrat Caballé en Freddie Mercury. Samen met een aantal collega's ben ik naar het feest voor zijn veertigste verjaardag geweest in Ibiza. Dat was heel speciaal."

"Sympathieke en schuchtere man"

"Hij had voor het feest een villa met zwembad gehuurd. Er liepen heel wat travestieten rond, waarvoor Ibiza toen bekend stond. Eén was verkleed als een Medusa met slangen en iemand anders had een vogelkooi op zijn of haar hoofd waar twee vogeltjes inzaten. Tijdens dat feest hebben Freddie en ik aan de kant wat staan praten. Hij deed niet echt mee aan het feest. Freddie was een heel sympathieke en schuchtere man, wat een contrast was als je hem op een podium zag. Dan was hij een reus. Het feestje heeft best lang geduurd. Ik ben rond half 5 naar mijn bed gegaan", lacht Mathieu.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!