Marc is zot van Koksijde: 5 tips om deze badplaats te ontdekken

vrijdag 16 juli 2021 - 11:30
We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme tips van Marc Van Craen om Koksijde te ontdekken!

Marc Van Craen heeft al heel de wereld gezien als diplomaat. Hij is nu met pensioen en woont al tien jaar in Koksijde: "Het is een buitengewoon fantastische plek. Ik heb zes jaar in Zwitserland gewoond en ik kan Koksijde met dit land vergelijken. Alles is goed georganiseerd, de straten zijn net en iedereen staat klaar voor elkaar."

Het strand

 "Het strand en de zee zijn voor mij onmisbaar. Ik woon op minder dan 500 meter van de zee. Een wandeling richting Oostduinkerke bij laag water is puur genieten"

Golf Ter Hille

"Openbare golfterreinen zijn er weinig, maar hier in Koksijde wel. De gemeentelijke golfbanen zijn toegankelijk voor iedereen die een balletje kan slaan."

NAVIGO-museum

"Dit is het belangrijkste visserijmuseum van België! Het is nu even gesloten door verbouwingen, maar binnenkort kan je er een geraamte van een potvis gaan bekijken."

Paul Delvaux-museum

"Dit is de meest verborgen parel in de kunstwereld! Het is het belangrijkste Delvaux-museum ter wereld. Naast het museum vind je ook Het Vlierhof. Hier kan je de lekkerste mosseltjes eten."

Abdij Ten Duinen

"De abdijen waren vroeger dé motor van de ontwikkeling van het land. Ten Duinen is niet alleen bijzonder voor zijn geschiedenis, maar vooral ook om hoe het nu is ingevuld."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!