Marie Fredriksson, zangeres van Roxette, is overleden: "Tot groot verdriet moeten we aankondigen dat één van onze grootste en meest geliefde artiesten is overleden."

dinsdag 10 december 2019 - 13:34
Marie Fredriksson
De Zweedse zangeres Marie Fredriksson overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Ze werd 61 jaar.

Hersentumor

Marie Fredriksson was samen met Per Gessle het gezicht en de stem van de Zweedse groep Roxette. Ze overleed op maandag 9 december 2019. Ze was 61 jaar. Marie laat haar echtgenoot Mikael Bolyos en hun twee kinderen Inez Josefin en Oscar achter.
In 2002 werd er ontdekt dat Marie een hersentumor had. Na behandeling vertelde ze zelf in 2005 in een interview met de Zweedse krant Aftonbladet dat ze op dat moment kankervrij was. 
Van 2010 tot begin 2016 ging ze terug op tournee. In 2015 gaf Roxette een concert in de Lotto Arena naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag. Daarna moest ze om gezondheidsredenen stoppen.

Dank je Marie

Per Gessle schreef op Facebook: "Het lijkt gisteren dat we in mijn klein appartement in Halmstad zaten en onze dromen deelden. En wat een fantastische droom mochten we beleven. Dank je Marie, dank je voor alles. Je was een uniek muzikant, een zangeres zoals we ze misschien nooit meer zullen kennen. Jij kleurde mijn zwart-witte songs met de mooiste kleuren. Je was al meer dan veertig jaar een ongelooflijke vriend. Ik ben trots, vereerd en gelukkig dat ik zo lang deel heb mogen uitmaken van je leven, je talent, je warmte, je generositeit en je humor. Al mijn liefde voor jou en je familie. Things will never be the same."

Tot groot verdriet moeten we aankondigen dat één van onze grootste en meest geliefde artiesten is overleden.

Marie Dimberg, manager Roxette

Roxette

Marie Fredriksson en Per Gessle braken in 1989 door met het liedje 'The look'. Er wordt beweerd dat Dean Cushman, een Amerikaanse uitwisselingsstudent, het album 'Look Sharp!' op cassette meebracht uit Zweden. En het aan het Amerikaanse radiostation KDWB liet horen. Waarna de Zweedse groep in Amerika gelanceerd werd.
De grootste hits van Roxette waren 'Listen to your heart', 'It must have been love', 'Joyride', 'Fading like a flower', 'The Big L.', 'How do you do!', 'Crash! Boom! Bang!', 'Spending my time' en 'Sleeping in my car'.
Geregeld werd er in interviews geïnsinueerd dat Frediksson en Gessle een koppel waren. Dit werd door hen naar het rijk der fabelen verwezen.

Night of the Proms

Op 11 september 2002 gleed Marie Fredriksson uit in haar eigen huis en raakte buiten bewustzijn. In het ziekenhuis werd een hersentumor geconstateerd, die succesvol behandeld werd. 
In dezelfde periode stond Roxette op de affiche van Night of The Proms. Het optreden werd afgelast. Zeven jaar later stonden ze wel als hoofdact op het podium van Night of the Proms in Het Sportpaleis.

Clouseau

Tijdens de Europese Join the joyride-tournee van Roxette mocht Clouseau in 1992 mee als voorprogramma. Met de bedoeling om Koen en Kris Wauters internationaal te lanceren. Zonder succes.
Een jaar eerder had Clouseau, met het oog op een Europese carrière, zijn eerste Engelstalige album 'Close encounters' uitgebracht.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!