Met Elvis de straat over

vrijdag 5 juli 2019 - 10:10
In het Duitse Bad Nauheim vind je een afbeelding van Elvis Presley op de voetgangerslichten.

In 1958 werd Elvis Presley opgeroepen om zijn militaire dienstplicht te vervullen. Na goedkeuring werd hij naar Duitsland gestuurd naar de kazerne van Friedberg. In het naburige Bad Nauheim, waar Elvis Presley in deze periode verbleef, blijven ze de herinnering warm houden.
Je kan er het huis en het hotel waar het bed van The King stond bezichtigen. Er is een Elvis Presley Platz. In Bad Nauheim kan je selfies nemen aan de USA-brug waar de foto van het album "“A Big Hunk O‘ Love" werd genomen. In het Gaststätte Sportheim vertellen ze je dat Elvis daar Priscilla voor het eerst ontmoette. Zij werd later zijn vrouw en moeder van zijn dochter Lisa Marie.

Elvis Presley

Lichten

En ze gaan verder in de Presley-mania in Bad Nauheim. Alle voetgangerslichten zijn nu ook aangepast. Net zoals in Friedberg zie je het silhouet van Elvis wanneer je de straat mag oversteken.

Ampelmännchen

De gepersonaliseerde verkeerslichten in Bad Nauheim zijn niet nieuw. In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn de voetgangerslichten aangepast met Ampelmännchen en Ampelmädchen. Het ontwerp van dit figuurtje kent zijn oorsprong in de toenmalige DDR. Een verkeerspsycholoog ontwierp deze illustratie om het systeem van de verkeerslichten veiliger te maken.
Deze toepassing werd ook in het Nederlandse Amersfoort overgenomen. Sofie is daar de naam van dit figuurtje. In Utrecht kijk je naar Nijntje in de stoplichten.

Ampelman

Wenen

Naar aanleiding van het Eurovisiesongfestival in 2015 werden de verkeerslichten in Wenen aangepast waarbij de holebi-gemeenschap heel tevreden is. Deze lichten vertoonden telkens twee figuurtjes in drie varianten: een homopaar, een lesbisch paar en een heteropaar. De Oostenrijkse steden Salzburg en Linz volgden het Weense voorbeeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!