Miek & Roel krijgen een nieuwe biografie met verschillende weetjes: "Tijdens onze optredens verlieten de pastoors na de pauze de zaal"

donderdag 10 september 2020 - 12:00
Miek & Roel
Het meest complete verhaal, met heel wat sappige weetjes, van Miek & Roel kan je nu lezen en bekijken op VivaVlaanderen.

Ruime inkijk

Het verhaal van Miek & Roel begint bij de moeder der talentenwedstrijden: 'Ontdek de ster' in 1965. Ze eindigden op de derde plaats met een Engelse versie van 'Blowin' in the wind' van Bob Dylan. Merkwaardig dat ze niet hoger eindigden, want Miek had voor de gelegenheid een jurk genaaid, waarvan de inkijk nogal ruim was uitgevallen. Het had blijkbaar wel effect op de Gentse studenten, want daar mochten ze heel vaak gaan optreden.

Een oogje op Miek

Miek & Roel leren tijdens het Folksong-festival te Deurne Roland Van Campenhout kennen. Het klikt tussen hen en ze besluiten om samen op te treden als Miek & Roel + Roland. Niet alleen de muziek bracht hen samen. Roland dacht dat hij kans maakte bij Miek, omdat hij in de waan was dat zij de zus was van Roel. Een klein inschattingsfoutje. Iets later zal Roland de groep verlaten. Hij ging daarna verder met zijn groep 'Blues Workshop'.

Pastoors op de eerste rij

Miek & Roel zongen voornamelijk protestliederen. Liedjes als 'Jan met de pet' en 'Koop een geweer' kwamen nogal straf over. Ze trapten hier en daar weleens tegen de schenen van de kerkelijke leiders en tegen het militaire apparaat. In de jaren 60 mochten ze geregeld optreden in diverse parochiezalen met meneer pastoor op de eerste rij. Vaak zagen Miek & Roel hem na de pauze niet meer terug.

Ontdek hier de biografie van Miek & Roel

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!