Na 28 jaar stopt het Franse danceduo Daft Punk

maandag 22 februari 2021 - 16:48
Daft Punk
Pixabay
In een merkwaardige video op YouTube kondigde het Franse duo Daft Punk aan dat ze ermee stoppen. Na 28 jaar is het genoeg geweest. In de mededeling werd er geen reden vermeld.

Maffe punk

In 1993 besloten Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo om samen muziek te maken met de punk band de naam Darlin'. Een journalist van het Britse muziektijdschrift 'Melody Maker' beoordeelde één van hun liedjes 'Cindy, so loud' als 'daft punk' of 'maffe punk'.
Midden jaren 90 scoorden ze met hun nieuwe groepsnaam hun eerste hit met het nummer 'Around the world'. Van dan af behoorde Daft Punk tot de vernieuwers van housemuziek van de late jaren 90 en hebben ze de dancemuziek in Frankrijk op de kaart gezet. Later volgen de hits 'One more time' en 'Harder, better, faster, stronger'.

Get lucky

In 2013 lieten ze terug van zich horen met het liedje 'Get lucky'. Daft Punk werkt daarvoor samen met Nile Rodgers, producer van Chic, en Pharrell Williams. Het leverde hen twee Grammy Awards op.

Helmen

Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo lieten nooit hun gezicht zien. Ze droegen een helm, omdat de muziek belangrijker was dan de artiesten. Één van hen zei ooit: "Er is ooit een ongeluk gebeurd in onze studio. We waren bezig op onze sampler, en om exact 9:09 uur op 09-09-1999 ontplofte hij. Toen we bij bewustzijn kwamen, ontdekten we dat we robots waren geworden."
 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!