Na 34 jaar wordt 'Tim' van Wim De Craene een single

dinsdag 10 september 2019 - 17:15
Wim De Craene
In 1975 verscheen het liedje 'Tim' op de LP 'Alles is nog bij het oude'. Omdat het te lang duurde, werd er nooit een single van geperst.

34 jaar geleden schreef Wim De Craene een liedje voor zijn zoon Ramses met de titel 'Tim'. Omdat het liedje voor de radio's te lang duurde (bijna 6 minuten) werd het nooit een single. Het was in die jaren zeventig 'mode' dat popgroepen hun nummers meer gingen uitspinnen. De tijdsduur deed er haast niet meer toe.

Op zaterdag 29 september, de overlijdensdatum van Wim De Craene, zal het liedje toch nog in de winkel te koop zijn als single. Er worden 500 exemplaren geperst: 200 exemplaren op gekleurd vinyl en 300 op het klassieke zwarte vinyl.

De single is te koop via www.blprecords.be

Concertreeks

Op de B-kant van "Tim" staat de andere klassieker "Rozane". In november 2019 komen de eerste 3 albums van Wim De Craene opnieuw uit op LP. 
In het najaar van 2020 volgt een concertreeks die hulde brengt aan Wim De Craene.

 

Dat nummer was gewoon veel te lang om op de radio te spelen

Jean Blaute, producer van het album "Alles is nog bij het oude"

Andere namen

Wim De Craene schreef veel liedjes over mensen die hij persoonlijk kende. Voor de titels van de liedjes gebruikte hij andere namen. Het bekendste voorbeeld is 'Rozane', een liedje over zijn toenmalige vriendin Chris, de zus van actrice Leah Thys.
Voor het liedje "Tim", koos Wim De Craene de naam van de zoon van een vriend. Omdat "Ramses" te lang was. Zijn zoon Ramses kreeg zijn voornaam naar Ramses Shaffy, het grote voorbeeld van Wim De Craene.

De Eregalerij

In 2004 en 2016 werden respectievelijk de klassiekers "Kristien" en "Rozane" opgenomen in De Eregalerij van Radio 2.

14 september

Op 14 september 1990 stapte Wim De Craene uit het leven door het innemen van een overdosis geneesmiddelen.

Meer weten over Wim De Craene? Ga naar VivaVlaanderen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!