Na 36 jaar én tijdens het Chinese 'Jaar van de Rat' brengen The Boomtown Rats nog eens een nieuw album uit

dinsdag 14 januari 2020 - 11:26
Bob Geldof
Kevin Kane
Bob Geldof & co zijn terug van weg geweest. Met een nieuw album en boek.

Jaar van de Rat

Het is van 1984 geleden dat de Britse groep The Boomtown Rats nog eens een album ingeblikt hadden. Tijdens het Chinese 'Jaar van de Rat' mogen we de nieuwe langspeler 'Citizens of Boomtown' in maart in de winkel verwachten.
Op 'Citizens of Boomtown' staan 10 nieuwe liedjes waarvan 'Trash glam baby' de eerste single is.  

Boek

Gelijktijdig met het album zal zanger Bob Geldof ook het boek 'Tales of Boomtown Glory' uitbrengen. Met alle liedjesteksten van The Boomtown Rats en de solocarrière van Bob Geldof. In het boek staan er ook 28 verhalen over hoe bepaalde liedjes tot stand kwamen.

I don't like mondays

The Boomtown Rats werd in 1975 in Dublin opgericht door Bob Geldof. De inspiratie voor de groepsnaam vond Geldof in 'Bound for Glory', de autobiografie van Woody Guthrie.
De groep stond geregeld in de hitlijsten met de liedjes 'Rap trap', 'Banana republic', 'Diamond smiles', 'Someone's looking at you' en 'Never in a million years'.
Hun grootste hit is 'I don't like mondays'. Het liedje gaat over een waargebeurd verhaal. De zestienjarige Brenda Ann Spencer schoot in een school twee volwassenen dood en verwondde acht kinderen en een politieagent. De enige reden die zij opgaf voor haar daad was dat ze niet van maandagen hield.
In 1986 ging The Boomtown Rats uit elkaar.

Live Aid

Zanger Bob Geldof was een voormalige journalist van het respectabele muziektijdschrift New Musical Express. Hij werd wereldberoemd als initiatiefnemer van het evenement Live Aid in 1985. Daarmee wou hij de hongersnood in Ethiopië bestrijden. Hij zette ook zijn schouders onder het liedje 'Do they know it's Christmas?' van Band Aid.
Voor zijn bijdrage aan de mensheid kwam hij in aanmerking voor de Nobelprijs voor de Vrede. Deze heeft hij niet gehaald. De Britse koningin Elizabeth II ridderde hem wel tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Omdat hij de Ierse nationaliteit heeft, kan hij de bijbehorende titel van 'Sir' niet voor zijn naam zetten. In de Britse pers wordt hij vaak 'Sir Bob Geldof' of 'Saint Bob Geldof' genoemd.

Ereburger van Ieper

Op 10 november 1986 werd Bob Geldof ereburger van Ieper. Zijn grootvader Zénon was een Ieperling, maar week in 1907 uit naar Engeland en verhuisde later naar Ierland.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!