Nederlands restauranthouder Brigitte Van Wissen: "Als verwelkoming doen wij gel op de mensen hun handen"

dinsdag 2 juni 2020 - 11:30
Vandaag is het al dag 80 na de lockdown en wat missen wij het meeste na fysiek contact met familie en vrienden? Een terrasje gaan doen en eens lekker gaan eten! Daarover wordt bij ons volop gespeculeerd: wanneer gaan de restaurants en de cafés opnieuw open? In Nederland is het intussen al zover!

Afstand houden

Frans en Brigitte Van Wissen baten Herberg Sint Brigida uit in Noorbeek, dat is in Nederland, net over de grens met de Voerstreek. De herberg is sinds gisteren open. Hebben ze net als in Baarle-Hertog meteen véél Belgen van over de grens mogen ontvangen, vroeg Cathérine zich af. 

"Dat was bij ons ook zo", zegt Brigitte. "Vanaf deze week mogen Belgen naar familie in Nederland en dat kan je niet controleren. En dus komen ze op ons terras zitten! Maar ze moeten net als iedereen afstand houden, anderhalve meter. Wij hebben daarvoor enkele tafels uit het restaurant moeten opbergen en ook op één van onze terrassen is er wat weggehaald. Maar zelfs dan mogen mensen uit verschillende huishoudens niet bij mekaar zitten. Ze moeten écht uit één huishouden komen. De meeste tafels gisteren, waren dan ook tafeltjes voor twee."

Villa

Doorzichtige kappen

"Wij hebben doorzichtige kappen en geen mondmaskers zodat de mensen ons gezicht nog zien. Dat was wel warm... En we dragen ook handschoenen. We stellen ook vragen aan mensen die binnenkomen, of ze hoesten of koorts hebben bijvoorbeeld. Niet héél gastvrij, vind ik, maar het moet."

Gel op de hand is ook een welkom

"Het grootste nadeel is dus die ontvangst. We vragen ook hun naam en telefoonnummer als ze niet gereserveerd hebben. Wij moeten weten wie er in ons restaurant zit. Maar toch was het héél gezellig. Iedereen was blij weer op een terras te kunnen zitten. En de mensen vinden het ook wel veilig dat wij die kappen hebben en geen handdruk geven. Wij doen een beetje gel op hun handen, dat is ook een soort welkom!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!