Nell & Bronski brengen 'The scientist (Somewhere only we know mashup)'

woensdag 28 april 2021 - 07:00
Nell & Bronski
Radio 2
Je kon Nell & Bronski een tijdje terug al samen aan het werk zien in enkele cultuurcentra. Dit keer bundelen ze hun krachten opnieuw voor een combinatie van twee covers. In 'Radio 2 Bene Bene' brengen ze hun versies van 'The scientist' van Coldplay en 'Somewhere only we know' van Keane in één song.

The scientist (Somewhere only we know)

Nell & Bronski verrassen met een nummer dat eigenlijk uit twee covers bestaat. Bronski wou het graag eens anders aanpakken. "We hebben eigenlijk een mashup gemaakt van twee nummers 'The scientist' van Coldplay en 'Somewhere only we know' van Keane. Nell en ik wilden niet zomaar een cover brengen, dus hebben we het totaal anders aangepakt en elk een nummer gekozen. Die twee covers hebben we in hetzelfde jasje gestoken en er één nummer van gemaakt. Je kan dat met heel veel liedjes doen, maar bij deze twee gingen de tekst en de sfeer heel goed samen. Als je de nummers niet kent, valt het zelfs niet op dat het twee liedjes zijn. De strijkers die je hoort, zijn echt de kers op de taart. We hebben gewerkt met het 'Budapest Strings Orchestra' uit Hongarije en zij hebben alle stukjes aan elkaar gekleefd."

Van opleiding ben ik klassiek pianiste, maar door 'The Voice' ben ik opnieuw meer popmuziek beginnen zingen.

Nell

Van klassiek pianiste naar The Voice

Nell kennen we natuurlijk uit 'The Voice'. Zes jaar geleden deed ze mee en kwam ze in het team van Bent Van Looy terecht. "In 2014 deed ik mee aan 'The Voice'. Het was een hele eer dat Bent Van Looy me koos voor zijn team. 'The Voice' was een geweldig avontuur en ik heb er ook veel mensen leren kennen. Van opleiding ben ik klassiek pianiste. Door 'The Voice' ben ik eigenlijk opnieuw meer popmuziek beginnen zingen."

Toekomstplannen

Nell en Bronski hebben eerder al samengewerkt en volgens Bronski zal dit ook zeker niet de laatste keer zijn. "Het is inderdaad toch wel de bedoeling om te blijven samenwerken. Ik werd gevraagd om mee te schrijven aan de plaat van Nell en dat klikte eigenlijk onmiddellijk. We zijn samen beginnen schrijven en als songwriters pasten we goed samen. Ondertussen hebben we ook al enkele keren live gespeeld en ook daar was er een match. Er ontstaat een soort magie als we samen op het podium staan." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!