New Order komt naar België

dinsdag 23 april 2019 - 15:43
New Order
Maandag 14 oktober wordt een hoogdag voor alle 'newwavers'. New Order geeft dan een optreden in Vorst-Nationaal.

New Order gaat op tournee. Ze geven dit najaar zes exclusieve indoorconcerten. Praag, München, Berlijn, Parijs, Amsterdam en Brussel staan op het programma!

Joy Division

Nadat Ian Curtis, de zanger van Joy Division, uit het leven stapte, gingen de andere groepsleden verder onder de naam New Order. De groep groeide uit tot een icoon van de new wave. Hun grootste hit is "Blue monday".
Het liedje duurde oorspronkelijk 7 minuten en 28 seconden. Aanvankelijk werd het daarom op een maxi-single geperst. In Engeland is het ook de bestverkochte 12"-single aller tijden.

Illustratie

"Blue Monday" gaat over drugverslaving, kindermisbruik en een gebroken relatie. De tekst werd geschreven door zanger Bernard Sumner, die onder invloed was van geestverruimende middelen.
De titel komt niet voor in het liedje. Het komt van een illustratie "Goodbye Blue Monday" in het boek "Breakfast Of Champions" van Kurt Vonnegut. Een boek dat drummer Stephen Morris op dat moment las. De illustratie gaat over de uitvinding van een wasmachine dat het leven van huisvrouwen zou verbeteren.

Goodbye Blue Monday

Hadiemicha

In de jaren 80 presenteerde Micha Marah het programma "Hadiemicha" bij Radio 2 Antwerpen. Het beginindicatief was "Blue Monday".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!